KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Hükümete çattı, gül'ü noter kâtibine benzetti

Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili tasarının yasalaşması ve Cumhurbaşkanı tarafından onanmasını sert bir dille eleştiren BBP İl Başkanı Bayram, başörtü ve katsayı sorununu hatırlattı.

Hükümete çattı, gül`ü noter kâtibine benzetti
20 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ 11:19
0
1318
0
AA aa
Ülke gündemini uzun süre meşgul eden siyaset dünyasında ve kamuoyunda büyük eleştiriler alan mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 15 günlük yasal süre beklemenden onanmasını eleştiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Bingöl İl Başkanı Tahsin Bayram, aceleci davrandığını belirttiği Gül'ü, bu tutumundan ötürü noter kâtibine benzetti.
‘Bu kanunu çıkartanları ve noter kâtibi gibi onaylayanları bir kez daha kınadığımızı bildirirken milletin ekseriyetiyle seçilenler neden milletin sesine kulak vermediklerini sorgulamak gerekir' diyen Bayram: “Millet lehine olan başörtü konusu, liselerde katsayı adaletsizliği, Kur'an yaş sınırının kaldırılması, siyasi partiler kanununun değişmesi, sivil bir anayasa gibi konularda siyasi ve toplumsal mutabakat arayanlar sağından soluna kadar her kesimin karşı çıktığı bir kanunun çıkmasında neden mutabakat aramadılar. Hatta kendi partileri içinde bile mutabakat sağlanmadığı bu kadar hassas bir konuda neden dayatmayla böyle bir kanun çıkardılar. Perde arkasında ne yapılmak isteniyor, kimlere ne sözler verilmiş? Bu konuda Büyük Birlik Partisi camiası olarak sonuna kadar konunun takipçisi olacağız. Ülke genelinde başlatmış olduğumuz imza kampanyası devam etmekte, toplanacak imzalar Cumhurbaşkanı ve hükümete gönderilecek. Temenni ediyoruz ki, ülkeyi yöneten zatlar milletin sesine kulak verirler. Bu millet yiyecek ekmeği, giyecek elbisesi yokken bile vatanın bir karış toprağını bile verdirmediler. Aynı kanunun 2. maddesinin 1. ve 2. fıkrası yeterlidir. 3. fıkrada yer alan temizleme karşılığı 44 yıllığına kiraya verilmesi hükmü hem doğru değildir hem de anayasanın 169 ve 170. maddelerine açıkça aykırıdır. Çok şükür bugün çok güçlü ve modern bir ülkemiz var ama ne yazık ki acizler para yok diye vatan toprağını kiraya vermek istiyorlar, millete dönsünler milletten toplasınlar.  Bundan sonraki süreçte hukuk çerçevesi içinde demokratik her türlü tepkimizi ortaya koyacağız. Vatan toprağı namustur, namus kutsaldır satılamaz kiraya verilemez.”


Bingöl Kent Haber / Bingöl Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın