KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Hizmetler ahbap çavuş ilişkisine bağlı

İl Genel Meclis Üyelerinin hizmetleri kendi çevrelerine yaptığına dikkat çeken Yazgülü Köyü Muhtarı Albaşkara: “Devletin ihtiyaç duyduğu dozer bir aydan beri eleman olmadığından dolayı Sancak’ın Balıklıçay Köyü’nde terk edilmiş durumdadır” dedi.

Hizmetler ahbap çavuş ilişkisine bağlı
09 TEMMUZ 2013 SALI 16:41
0
3443
0
AA aa

Yazgülü Köyü Muhtarı Hayrettin Albaşkara, hizmet alamamaktan yakındı. Bingöl'de 9 yıldır muhtarlık yaptığını belirten Albaşkara: “Biz seçilmiş muhtarlar olarak. Bize oy veren vatandaşlara hep bunu söylemişiz. ‘Sizin devlette olan hakkınızı hizmetinizi kimsenin hakkını yemeden, kimseyi zan altında bırakmadan, hakkınız hukukunuz her zaman bizlerin omuzları üzerindedir' demişiz. Ben bir muhtar olarak 9 yıllık görev süremde ne yazık ki kendi köyümdeki o insanlara karşı tam olarak görevimi tam olarak yapmadığım kanısındayım. Bunun temel nedeni Bingöl'deki hizmet anlayışının ahbap çavuş ilişkisinden kaynaklanmasındadır. Biz kurumlardaki kişilerin adil ve etik görevlerini yapmadıklarını her yıl yıllık programda il genel meclis üyelerinin görüşleri doğrultusunda kendi ve kendi çevrelerine bu hizmetleri kaydırdıklarını biliyoruz. Bingöl'deki hizmetler ahbap çavuş ilişkisine bağlıdır. Muhtarlar olarak, acil eylem dediğimiz program dışı bir greyder ve ya dozer istediğimizde çeşitli bahanelerle bu konuyu geçiştirmektedirler. Devletin ihtiyaç duyduğu dozeri bir aydan beri eleman olmadığından dolayı Sancak'ın Balıklıçay Köyü'nde terk edilmiş durumdadır” dedi.

‘Bir muhtar olarak ben ve meslektaşlarımın bu konuda şikâyetleri had safhaya ulaştı' diyen Albaşkara: “Sesimizi duyurmak için ilimizin ilgili gazetelerinde demeç vermek orunda kalıyoruz. Bu konuda başta Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz olmak üzere Sayın Valimiz ilgili kurumlardaki amirlerimizin daha ciddi daha hassas davranmaları için ilgili kurumlara gereken talimatları vererek, bu çok olumsuz dışlanmaların son bulmasını istiyoruz. Bu konuda kurum amirlerinin uyarılarak muhtarların vatandaşların hizmetlerinde olunduğuna dikkat çekilmesi gerekiyor” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl`de Cumhuriyet`in 103`üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın