KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Hizmet kolu sözleşmesinden taviz yok

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu, 11 Şubat 2012 tarihinde Antalya'da toplandı. Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant’ın da katıldığı toplantıda, hizmet kolu toplu sözleşmesi konusunda kararlılık mesajı çıktı.

Hizmet kolu sözleşmesinden taviz yok
15 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA 08:40
0
1674
0
AA aa

Memur-Sen'in 11 hizmet kolundan sendikaların teşkilatlarının katıldığı "Memur-Sen Türkiye Buluşması" programı çerçevesinde Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu toplanarak, hizmet kolunun sorunlarını ve sendikal hedeflerini değerlendirdi.

Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, TBMM'ye sevk edilen Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanun Tasarısı'nın Memur-Sen'in olmazsa olmaz talepleri karşılanmadan yasalaşması halinde, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in her türlü eyleme hazır olduğunu söyledi.

Toplu sözleşmenin hizmet kolu düzeyinde yapılmasına karşı olan çevrelerin, gerçekte sağlık kurumlarında, sosyal hizmet kurumlarında sahanın sorunlarını görmek istemediklerini kaydeden Memiş, "Biz sahanın sorunlarını masada çözmeyi önemsiyoruz. Ancak, çalışanı ile müzakere etmekten, sorunlarla yüzleşmekten kaçmayı öneren bürokratik işgüzarlığa Sağlık-Sen hiçbir zaman teslim olmayacaktır" dedi.

Başkanlar Kurulu'na Sağlık Bakanı ile yapılan son görüşmede gündeme gelen Torba Yasa talepleri hakkında da bilgi veren Memiş, başta ek ödeme adaletsizliklerinin çözümü olmak üzere Bakanlığa sendika tarafından iletilen taleplerin Torba Yasa içinde yer alması için süreci kararlılıkla takip edeceklerini söyledi.

Genel Başkan Metin Memiş'in konuşmasının ardından, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, alanları ile ilgili gelişmeler ve hedefler hakkında, Başkanlar Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Toplantının ikinci bölümünde ise Şube Başkanları söz alarak, gündem konuları üzerine görüş, eleştiri ve beklentilerini ilettiler.

Toplantı sonunda 2012 Mayıs ayı üye hedefini 175 bin olarak belirleyen Başkanlar Kurulu, yayınladıkları sonuç bildirisiyle de alınan kararlar ve hedefler doğrultusunda, birlik ve bütünlük içinde etkin bir mücadele ortaya konulacağını ilan etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın