KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Hisarcıklıoğlu: güçlü ekonomi için üst düzey demokrasi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, güçlü ekonomi için demokrasinin kalitesinin en üst seviyede olması gerektiğini söyledi. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ise 'Türkiye yükseldikçe bundan rahatsız olan ülkeler var.' dedi.

Hisarcıklıoğlu: güçlü ekonomi için üst düzey demokrasi
24 HAZİRAN 2010 PERŞEMBE 11:30
0
1746
0
AA aa

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın yıllardır süren ve her zaman Türkiye'nin gündeminde yer alan araştırma raporları bulunduğuna işaret ederek, ''Ekonomide ve Demokraside Yükselme Zamanı'' başlıklı raporla TOBB'un iki yıldır sloganlaştırdığı ''Kaliteli Demokrasi, Güçlü Ekonomi''nin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi.

''Eğer güçlü ekonominizin olmasını istiyorsanız, demokrasinin kalitesi en üst seviyede olması lazım'' diyen Hisarcıklıoğlu, demokrasinin seviyesinin insan hakları seviyesinde en üst noktaya gelebilmesi için ekonominin güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD ve TOBB'un bugüne kadar bakıldığında demeçleri dahil olmak üzere, söylemlerinde ayrıştığı bir nokta bulunmadığını ifade ederek, ''Bugünkü hadiselerin aşılmasında, iş alanlarında birlik ve beraberlik sağlanabiliyorsa, ülkelerin meselelerinin aşılmasında da birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Gün, bir ve beraber olma zamanı'' dedi.

-''BAŞARILAR, TÜRKİYE'Yİ POZİTİF OLARAK AYRIŞTIRIYOR''-

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, her yıl yaptıkları araştırma raporlarıyla ilgili Ankara'da bir dizi temaslarda bulunduklarını söyledi.

Vardan, özellikle her yıl hazırladıkları ekonomi raporuna çok önem verdiklerini kaydederek, raporun ''Ekonomide ve Demokraside Yükselme Zamanı'' mesajını taşıdığını dile getirdi.

Türkiye'nin geldiği dönem içinde bölgesinde önemli bir güç haline gelmeye başladığına dikkat çeken Vardan, hem dış ilişkilerdeki başarılar hem de ihracattaki başarıların ülkeyi pozitif olarak ayrıştırdığını anlattı.

Vardan, çevre ülkelerin 2008-2009'daki küresel krizden etkilendiği sürece bakıldığında Türkiye'nin o ülkeler arasında olumlu şekilde ayrışmış olmasının Türkiye'nin gerçekten ekonomide ve demokraside bir yükselme içinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bu raporla bunları anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Vardan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Raporun içeriğinde olduğu gibi Türkiye yükseldikçe bundan rahatsız olan ülkeler var. Biz yükseliyoruz. Daha çok ihracat yapıyoruz. Dik duruyoruz ve ülkemiz ilerledikçe de maalesef başkalarının pazarlarından, rakiplerimizin pazarlarından bazı imkanları almış oluyoruz. Bu da etraftan bakıldığında rahatsız edici bir şey. Ama ne olursa olsun eğer biz 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinde yer almak istiyorsak mutlaka bu çalışmaları çok daha derin bir şekilde yapmak durumundayız. Elele yapmak durumundayız. Kamu, özel sektör birlikte yapmak durumundayız. Burada tabi TOBB'un çalışmaları bizim açımızdan oldukça önemli. Biz her bir iş adamı olarak çatı örgütümüz olan TOBB'un yaptığı çalışmaları takdirle izliyoruz, destekliyoruz, onlarla beraber yapabileceklerimiz nelerse kendi açımızdan da destek olmaya çalışıyoruz.''

Ömer Cihad Vardan, özellikle son yaşanan olayların, Türkiye'deki barış ve kardeşliğin bozulmasına yönelik olan çalışmaların herkesi rahatsız ettiğini vurgulayarak, ''Umarım önümüzdeki günlerde bununla ilgili ortak bazı çalışmalar yürütebiliriz'' dedi.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Başkanı Vardan, Hisarcıklıoğlu'na çini bir pano hediye etti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın