KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Hırsızlık sorununa çare bulunmalı

Genç ilçesinde yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren Genç ilçesi Kültür Mahallesi Muhtarı Ekrem Alçiçek, yetkililerin hırsızlık sorunlarına çare bulmalarını istedi.

Hırsızlık sorununa çare bulunmalı
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 08:25
0
2294
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde son dönemlerde artarak devam eden hırsızlık vakaları vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Genç ilçesi Kültür Mahallesi Muhtarı Ekrem, ilçe sorunlarının başında yer alan hırsızlık olayları ile ilgili istenilen düzeyde çalışma yapılmadığını ileri sürdü. Muhtar Alçiçek, "İlçemizde sürekli hırsızlık olayları yaşanıyor. İnsanlarımız mağdur oluyor. Bu işi yapanlar veya işbirlikçileri belli. Bunlara yönelik tedbirler alınmalı. Hırsızlık vakasının yaşanmadığı bir hafta geçirmiş değiliz. MOBESE kamera sisteminin kurulacağı söylendi ama şu ana kadar bir ilerleme görmedik, duymadık. Diğer ilçelerin neredeyse hepsinde kamera sistemi var. Genç, Bingöl'ün en büyük ilçesi ama burada kamera sistemi yok. Tedbirler alınmadıkça bu işin caydırıcılık yönü olmayacaktır. İlgili kurumları ve siyasileri bu konuda daha duyarlı olmaya ve vatandaşa huzurlu bir ortam oluşturmaya çağırıyorum" dedi.

İşsizliğin yoğun yaşandığı ilçede, gençliğin olumsuzluklara çekildiğini belirten Muhtar Alçiçek, hırsızlık vakalarının sıkça yaşanmasındaki en büyük etkenin akşam saatlerinde yanmayan sokak lambaları olduğunu savundu. Akşam karanlığından yararlanan hırsızların daha rahat hareket ettiğini ileri süren Alçiçek, bu sorunun giderilmesi ile hırsızlık vakalarının azalacağına inandığını söyledi. Muhtar Alçiçek: "Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından yanmayan sokak lambalarının onarılması gerekiyor. Birçok cadde ve sokak zifiri karanlıkta kalıyor, insanlar akşam vaktinde evlerinden çıkmaya ya da evlerine dönmeye cesaret edemiyor. Hal böyle olunca hırsızlar da ortalıkta cirit atıyor. İlgili kurumu sokak lambalarını onarmaya, eksiklikleri gidermeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın