KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Hiç kimse barajların arkasına sığınmasın

AK Parti’nin 2001 yılında kurulduğu ve 2002 yılında tüm partileri seçim barajının altına gömerek tek başına iktidara geldiğini ifade eden Bakan Yılmaz: “Bu ara, seçim barajından da bahsediliyor. Hiç kimse barajların arkasına sığınmasın. Biz bir buçuk sene bile geçmeden bu barajı çok rahat bir şekilde aştığımız gibi iktidara da tek başımıza geldik” dedi.

Hiç kimse barajların arkasına sığınmasın
07 ARALIK 2014 PAZAR 21:44
0
2224
0
AA aa

Hafta sonu Bingöl'deki temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin Solhan İlçesi 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlen kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Solhan ilçe Başkanı Nihat Doğu, AK Partinin kuruluşundan buyana taahhüt ettiği her şeyi gerçekleştirdiğini söyledi.

Doğu: “bugün yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumunu, kalkınma, özgür ülke olma, barış sürecini devam ettirme, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir” dedi.

Ülkenin 2002'den önce adeta ekonomi ve siyasi kriz, yoksulluk ve yolsuzluk girdabına sürüklenen ülke halinde olduğunu belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise: “Bu en zor döneminde AK Partimizin bugün ülkemize ve insanlığa kazandırdığı imkanlar Allah'a şükür ki; bize bu coşkulu ve gururlu ortamı sağlamıştır” diye konuştu.

COŞKUN: “BİRİLERİ MUHTAR BİLE OLAMAZ DİYORDU”

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Zazaca konuşarak kongrenin hayırlı olmasını temenni ederken, İl Başkanı Yusuf Coşkun ise, hizmetlerin yapılmasında birlik ve beraberliğin harcı ve mayasının olduğunu söyledi.

AK Partinin 2001'de kurulurken birilerinin, içerden ve dışarıdan partinin hiçbir yere gelemeyeceğini genel başkanın muhtar bile olamayacağını söylediğini ifade eden Coşkun: “Ama bugün geldiğimiz noktada o gün Türkiye'nin her tarafında sesler yükseldi” dedi.

TAŞ: “FAİLİ MEÇHUL DÖNEMLERDEN GEÇTİK”

AK Parti döneminde yapılan iyileştirmeleri anlatan Milletvekili Eşref Taş ise: “AK Parti'nin iktidara gelmeden önceki günlerde insanların faili meçhul cinayetlerini her gün bu bölgede ve Türkiye'de olduğunu, yollarının kesildiğini, köylerinin yakıldığını, hayvanlarıyla, eşyalarıyla beraber insanların öldürüldüğü bir dönemden geçerek geldik. Bunu yaparken özellikle önce devlet kurumlarına sahip olmak için iktidarını orada da güçlendirmek için belli bir prosedür çerçevesinde

“BAKAN YILMAZ: “İKTİDAR İNSANI YIPRATIR”

“İktidara gelmek güzel ama iktidarda kalmak daha güzel” diyen Bakan Yılmaz, iktidara gelmenin ve iktidarda kalmanın zor iş olduğunu söyledi.

İktidarın insanı yıprattığını ifade eden Bakan Yılmaz: “İktidarda olanlara herkes eleştiri yapar, herkes onlardan bir şeyler bekler. Her kes onlara küser, darılır güzel bir şey olmadığı zaman. İktidarda kalmak çok kolay bir şey değildir. Ak Partinin ikinci istisnai başarısı budur. Üç genel seçim yaşadı Ak Parti ve her birinde oyunu artırarak bugünlere geldi. Bu da dünya da eşine az rastlanır bir başarıdır. Cumhuriyet tarihinde, demokratik dönemde böyle bir örnek yoktur. İktidarlarını devam eden partiler var ama oy oranları düşer. Biz iktidardayken oyumuzu arttıran bir parti olduk. Yüzde 34-35'lerle başladık işte yüzde 50'lere yakın bir noktaya ulaştık. Bu da gerçekten istisnai bir başarıdır. AK Partinin bir başarısıdır” dedi.

“ANKARA'YA GİDİNCE HALKI UNUTTULAR”

Siyasi partilerin millet ile devlet arasında ilişki kuran bir yapı olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Milletten aldığı güç ile devleti yönetmeye talip olan bir yapıdır siyasi partiler. Bizden önce de birçok parti gelip geçti. Sizlerden oy aldılar. Halktan oy aldılar ama Ankara'ya gidince halkı unuttular. Ankara'nın havasına kapıldılar. Halkın taleplerinde beklentilerinde koptular. Halkın değerlerinde koptular ve kısa bir süre sonra yıpranıp halkın gözünde düştüler. Ak Partinin en büyük başarısı devlet ile milletin yakınlaşmasıdır ve milleti her şeyin üstüne koymasıdır.”

“AK PARTİ TESADÜFEN BAŞARILI OLMADI”

AK Parti'nin tesadüfen başarılı olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz: “İşte böyle bir siyaset anlayışına sahip olduğu için başarılı oldu. Ak Parti'nin nasıl bir Türkiye'yi aldığını hepiniz biliyorsunuz. Borç batağı içinde olan, bütçesi faizlere giden, vatandaşa hiçbir hizmet yapamadığı gibi memuruna bile maaşı verip vermeyeceği sorgulanan bir devleti devraldı AK Parti. Bugün elhamdülillah dünyanın başarı örneği olarak gösterilen bir ülke haline geldi. AK Parti iktidara geldiği zaman ülkemizin bütün ekonomik üretimi 230 milyar dolardı. Geçen sene bu rakam 820 milyar dolara ulaştı. Nerdeyse 4 kat ekonomizi büyüttük. Ekonomisi büyük olmayan ülkenin dünyada itibarı olur mu? Sözünü geçirebilir mi? Halkına hizmet edebilir mi? Çok şükür AK Parti bunu başardı. Ekonomiyi iyi yönetti, geçmişte kriz üstüne kriz yaşayan bir ülkeden şimdi istikrarlı, güvenilir olduğu, yatırımların olduğu, ihracatın olduğu bir ülkeye ulaştık” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ GERÇEKTEN ÇOK İSTİSNAİ BİR PARTİDİR”

Yılmaz, yapılan hizmetlerin hayatın her alanında görüldüğüne işaret ederek, şunları kaydetti: “AK Parti, 2001 yılında kuruldu. O dönemde bir parti kuruldu ve bu parti 2002 Kasım seçimlerinde daha kurulmasının üzerinden bir buçuk sene geçmeden iktidara geldi. Üstelik de tek başına iktidara geldi. Koalisyon da değil. Dünya tarihinde böyle bir hadise var mı ben bilmiyorum. Varsa da çok istisnai bir durumdur. AK Parti gerçekten çok istisnai bir partidir. Kuruldu daha bir buçuk sene geçmeden bir seçime girdi, girdiği seçimde genel başkanı yasaklıydı, milletvekili adayı olamıyordu ve o durumda AK Parti vatandaşımızın oyunu aldı. Tek başına iktidara geldi. Demek ki biz sıradan bir partide görev yapmıyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın