KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Her taraf arsa dolu kullanan yok!..

Her seferinde okul yapımı için arsa sıkıntısının olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim kurumuna ati onlarca arsa boş yatıyor.

Her taraf arsa dolu kullanan yok!..
26 EYLÜL 2008 CUMA 23:26
0
1658
0
AA aa
1 Mayıs 2003 tarihinde ilimizde meydana gelen depremde ağır hasar görerek yıktırılan Bingöl Lisesi Pansiyonu aradan geçen 5 yıla rağmen arsası halen boş olarak duruyor.

 

İnönü Mahallesi Şehirlerarası otobüs terminalinin arka kısmında bulunan pansiyon arsası yeni bina yerine yıllardır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ( SYDV) tarafından kömür dağıtım alanı olarak kullanılıyor.1997 yılında dört katlı 450 kişi kapasiteli olarak inşa edilen ve 1999 yılında 320 öğrenci alan pansiyon 2003 depreminde ağır hasar gördüğü için aynı yıl içerisinde yıktırılmıştı.Bu pansiyonda kalan öğrencilerin çoğu sonradan yapılan yeni Bingöl Lisesi pansiyonuna nakil edilmişti. Ortaöğretim erkek öğrenci yurdu olarak yapılan binanın yıkılması ile birlikte boş kalan arsanın değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar,  

 

“Bu alanda iki okul yapılır.Bu arsa yılardır kömür dağıtım alanı olarak kullanılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni eğitim binaları için yer sıkıntısı olduğunu aktarıyor. Arsa bulmakta sıkıntısı çeken bir kurum burayı neden değerlendirmeye almadığına anlam veremedik. Burası şehir merkezine de yakın bir yer. Madem istenilen yerde arsa bulunamıyor, o zaman başka kurumlar ile yer değişikliğine gidin. Burayı başka bir kuruma verin kullanmak istediğiniz alan neresi ise ve hangi kuruma ait ise orayı alıp değerlendirin. Bu yıl faaliyete giren yeni okullarda bile derslik sıkıntısı yaşandı. Önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. Bundan dolayı çok acil yeni eğitim binalarının faaliyete girmesi gerekiyor. Bu arsanın bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
20.10.2026
14:43
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonların tasfiyesinde ilk etapta 10 milyon TL ve üzerinde reel kazanç elde edenlerden iade talep edileceğini açıkladı. Şimşek, gönüllü iade yapılmaması durumunda hukuki sürecin işletileceğini bildirdi.
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın