KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Kasım 2025 Salı
°C

HDP'den Roboski Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı, Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle saat kulesi önünde açıklama yaptı.

HDP`den Roboski Açıklaması
28 ARALIK 2021 SALI 17:46
18
2143
4
AA aa

Basın açıklamasından önce konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, 2011 yılında Roboski'de gerçekleşen 17'si çocuk 34 kişinin yaşamını yitirmesiyle son bulan olayda, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kara sayfalarından birinin yaşandığını söyledi.

Söz konusu olayda failler belli olmasına rağmen ilgililer hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadığını belirten Aydemir, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada görevsizlik kararı verilerek askeri mahkemeye sevk edilmiştir. Askeri mahkemede yapılan çalışmalar sonucunda dosya kapatılmış, mahkeme de açılmamıştır. Olayın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen halen ilgililer hakkında herhangi bir cezai kovuşturma söz konusu değildir. Bu da insanları bir başka şekilde yaralamakta, adalet duygusunu yerle bir etmektedir” diye konuştu.

Aydemir, 100 yıl da geçse konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Basın açıklaması yapan HDP İl Eş Başkanı Hasan Soysal da, olayla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88057)
29 Aralık 2021 Çarşamba 07:19
Dün selefilere yaptığın oparasyonu bu dağ kadrosana neden paymiyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88074)
29 Aralık 2021 Çarşamba 15:58
@Misafir Kullanıcı Bittiler bittiler artık bir avuç kadarlar :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88050)
28 Aralık 2021 Salı 18:59
Roboski de kaçaçılık yapan yurtaşlar katırlala birlikte hava bombardmanı sonu feci şekilde can vermiştir failler cezalandırılmadı hala
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88078)
29 Aralık 2021 Çarşamba 16:36
@Misafir Kullanıcı Hanki kürdün faili bulunmuski bunlar bulunsun Kardes
10.11.2025
19:39
Bingöl Kentpark yenilenen yüzüyle hizmette
Bingöl Kentpark yenilenen yüzüyle hizmette
Bingöl'ün en yoğun kullanılan sosyal yaşam alanlarından biri olan Kentpark'ta yapılan yenileme çalışmalarıyla bisiklet ve yürüyüş yolları daha güvenli hale gelirken, park bütünüyle estetik ve düzenli bir görünüme kavuşturuldu. Aynı bölgede bulunan yaklaşık bir dönümlük alan da işgallerden arındırılarak parka dahil edildi.
10.11.2025
16:03
Bingöl`de 9 Yıl 10 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de 9 Yıl 10 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de hakkında 9 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.
10.11.2025
15:38
Özturan`dan TFF`ye ‘yaptırım` çağrısı!
Özturan'dan TFF'ye 'yaptırım' çağrısı!
12 Bingölspor Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, Diyarbekirspor futbolcularının kendisine yönelik küfür ve tehditte bulunduğunu belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli yaptırımların uygulanması çağrısında bulundu.
10.11.2025
14:36
Süreç nereye gidiyor? DEM Parti İl Başkanı Ormangören Yanıtladı!
Süreç nereye gidiyor? DEM Parti İl Başkanı Ormangören Yanıtladı!
'Terörsüz Türkiye' sürecinde neler eksik, neler yapılmalı? DEM Parti'nin rolü, yaklaşımı ve gelecek Türkiye perspektifi ne? DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl Online'ya verdiği röportajda sürece dair soruları yanıtladı ve beklentileri aktardı… İşte o röportajın detayları…
10.11.2025
13:18
Bingöl`de 10 Kasım Atatürk`ü anma programı düzenlendi
Bingöl'de 10 Kasım Atatürk'ü anma programı düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıl dönümünde Bingöl'de düzenlenen törenlerle anıldı.
10.11.2025
12:39
Feci kaza! Bingöllü anne ve bebeği hayatını kaybetti
Feci kaza! Bingöllü anne ve bebeği hayatını kaybetti
Elâzığ-Malatya karayolu Hankendi mevkiinde meydana gelen kazada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada Bingöllü anne ve 7 aylık bebeği hayatını kaybetti. 3 yaralının ise tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın