KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Hdp'de ilk sıra başkanların

2015 genel seçimlerine ‘barajı aşma’ hedefiyle hazırlanan Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) hedef yedi bölgeden en az yedi, milletvekili çıkarmak. HDP, tüm seçim bölgelerinde 'başkan' adaylarına ilk sırada yer vermeyi düşünüyor.

Hdp`de ilk sıra başkanların
28 MART 2015 CUMARTESİ 00:51
0
2644
0
AA aa

 Haziran seçimleri için hazırlıklarına devam eden HDP'de 7 Nisan öncesinde aday hareketliliği yaşanıyor. Parti'ye başvuruların artması üzerine son başvuru tarihini uzatan HDP'li yetkililer, bölgelerden gösterecekleri adaylar ile seçim barajını da aşmayı hedefliyor. HDP'nin kesin listesi Ankara kulislerinde büyük bir merakla bekleniyor.

‘Fermuar Sistemi' uygulayarak tüm seçim bölgelerinde ilk iki sırada bir kadın adaya yer veren ve adayların merkez yoklaması ile belirleneceği partide, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul Bölgesi'ndeki oylara büyük katkı sağlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yine İstanbul'dan aday olması bekleniyor.

Bir diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın ismi ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önseçime gireceği İzmir'de liste başı olarak düşünülüyor.

HDK Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, İmralı temaslarında önemli bir yere sahip olan Pervin Buldan ile birlikte 2. Bölge'nin ilk iki sırası için düşünülüyor.

Baraj nedeniyle çeşitli ittifaklar kuran HDP'de MEP'in eski genel başkanı Levent Tüzel'in tekrar aday gösterilmesi bekleniyor

İmralı Heyeti'nde yer alan bir diğer isim Sırrı Süreyya Önder için ise işler biraz karışık. Parti tarafından Figen Yüksekdağ ile birlikte İzmir'den liste başı olarak aday gösterilmesi beklenen Önder, IMC TV'de katıldığı bir televizyon programında Ankara 1. Bölge'den aday olmak istediğini söyledi. Ülkehaber'in HDP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu talebi üzerine Önder'in ikinci döneminde Ankara'dan milletvekili adayı olması bekleniyor.

Öte yandan, yine İmaralı Heyeti'nde yer alan, HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in nereden aday adayı olacağına ilişkin henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

İki Dönem kuralı bulunan HDP'de Sabahat Tuncel yeniden partiden aday olmayacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın