KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Hdp heyeti bozdağ ile görüştü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken müzakere görüşmeleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Hdp heyeti bozdağ ile görüştü
22 KASIM 2014 CUMARTESİ 02:10
0
1637
0
AA aa

 Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Buldan: “Görüşmemizin ana başlıkları adaya gidiş talebimizin yenilenmesi ve hasta tutsaklar meselesi ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili sorunlar. Ada talebimizi ilettik ve en kısa zamanda gidilmesi gerektiğini ve beklentiler olduğunu ifade ettik. Hasta tutuklular meselesinin siyasi bir mesele olmadığın ve hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını ifade ettik. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini konuştuk” dedi.

Buldan: “Sayın Bakan Bozdağ'ın ifade ettiği adaya gidişle ilgili bir engelin olmadığı ve en kısa zamanda bir tarih verileceğini söyledi. Hasta tutsaklarla ile ilgili önemli çalışmalarını olduğunu ve yasal düzenlemelerin ardından hasta tutukluların tahliyesi için yasa çıkacağını ifade etti” şeklinde konuştu.

“Heyetin genişletilmesiyle ilgili bir görüşmeniz oldu mu” sorusu üzerine Buldan, heyetin genişletilmesi konusunu görüşmediklerini ifade etti. “Sekreterya için bir görüşme oldu mu” sorusuna Buldan, “5 mahkûm Sayın Öcalan'a sekreterlik de yapacak. Bu arkadaşlar her konuda Öcalan'a yardımcı olacak. İsimler daha önce verilmişti. Onların olup olmayacağı yönünde bir bilgimiz yok. Biz bu hafta sonu İmralı'ya gitmeyi bekliyoruz. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, kendisi bize geri döneceğini bildirdi. Net tarih vermedi” yanıtını verdi.

BOZDAĞ: “HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

Heyetle yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, yapılan görüşmede kendisine hasta tutuklularla ilgili talep iletildiğini belirtti. Bozdağ: “Cezaevinde şu anda tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olanlar toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmuyorlarsa, cezalarının infazı ertelenmekte, tutuklu ise tahliye olmaktalar. Bunlarla ilgili uygulamada sıkıntılar var. Daha önce biz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için somut tehlike kriterini getirdik. Ancak sıkıntılar devam ediyor" dedi.

Hasta tutuklular ile ilgili konuyu insani olarak gördüklerini belirten Bozdağ: “Tutuklu ve hükümlülerin her biri bize ailelerinin bir emanetidir. Onların sağlıklarıyla ilgili her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir” dedi.

İmralı ziyaretinin gündeme gelip gelmediği ile ilgili ise Bozdağ, konuyla ilgili olarak taleplerini ilettiklerini belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın