Parti binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında metni okuyan HDP Bingöl İl Eşbaşkanbı Zerrin Berdibek, saldırıyı düzenleyenlerin arkasındaki güçleri ve destekleyen zihniyeti en sert biçimde kınadıklarını söyledi.
Gaziantep'in yıllardır adım adım IŞİD yuvası haline getirildiğini ifade eden Berdibek, “Bu ilimizde yaşayanlar uzun süredir üyeleri, silah yığınakları ve faaliyetleri ile IŞİD'in gövde gösterisi yaptığı bir ortamı soluyordu. 10 Ekim Ankara Barış Mitingi katliamını düzenleyenlerin Gaziantep'te bir Kürt düğününe saldırı planı hazırladığı iddianamelerde yer almıştır. Ancak ne yazık ki, siyasi iktidar bu planları engellemek için gerekli adımları tüm uyarılara rağmen atmamıştır. Siyasi iktidarın kullandığı nefret dili ve söylemi, demokratik siyaset alanında yarattığı ayrımcılık bu tür saldırılar için uygun zemin yaratmaktadır. Kürt karşıtlığını ve düşmanlığını besleyenlerin, teşvik edenlerin vebali çok büyüktür. Bu saldırı barış ve çözüm konusunda ısrarlı ve kararlı olanlara; demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele edenlere yöneltilmiştir. Barış dilinin, söyleminin ve faaliyetinin yaygınlaşmaması, başarıya ulaşmaması için planlanmıştır. Bu saldırı da göstermiştir ki, IŞİD barbarlığına karşı mücadelede birlikte davranmak son derece önemlidir. Türkiye'de vicdanını ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar yaşanan acıyı yüreğinde hissetmektedir. Bu zor günleri onlarla ve barış isteyenlerin dayanışmasıyla, birliğiyle aşacağız. Bir kez daha yitirdiğimiz yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Her ağızları açıldığında barış barış diye nara atarlar sonrada kınamak için eylem ayırt ederler. 3 gün önce de elazığ da bombalı saldırı oldu onu niye kınamıyorlar. onu pkk yapmıştı ya ondandır. onlar pkkya toz kondurmazlar. pkk tarafından katledilenler onların umurlarında olmaz. nereye kadar böyle gideceksiniz. nereye kadar göz göre göre inkar edeceksiniz. nereye kadar insanları kandırmaya çalışacaksınız. ben söyleyeyim. musallaya kadar. iste orada gerçekleri göreceksiniz. iste orada beyazın kara olmadığını anlayacaksınız.
DİYARBAKIR, VAN, ELAZIĞ, BİNGÖL VE ÜLKENİN HER TARAFINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZ ÇOLUK-ÇOCUK, BÜYÜK-KÜÇÜK. KADIN-ERKEK, YAŞLI-GENÇ DEMEDEN YAPTIĞINIZ KATLİAMLARI İYİ TANIYORUZ VE SİZ DE BUNLARI İYİ BİLİYORSUNUZ LAKİN İNKARCILIĞINIZ BUNU GÖRMENİZE ENGEL OLUYOR. KURBAN OLDUĞUM ALLAH SİZE İMANI GERÇEĞİ GÖRMEYİ NASİP ETMEMİŞTİR. BU DA BİR NİMETTİR. SİZLER IRKÇILIK YAPIYORSUNUZ. SİZDEN OLMAYAN KÜRTLERE, ZAZALARA HAİN DİYORSUNUZ. SANKİ BEYİNLERİ, KALPLERİ YARIP BAKABİLİYOR MUŞSUNUZ GİBİ. ALLAH CEZANIZI NİYE VERMİYOR? MERAK ETMEYİN ALLAH SABIRLIDIR.
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın