KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

HDP aday çıkarmayacak, Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek

14 Mayıs seçimlerine giderken beklenen karar çıktı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP ve EMEP'in de yer aldığı 6 siyasi partiden oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı aldığını duyurdu.

HDP aday çıkarmayacak, Kılıçdaroğlu`nu destekleyecek
22 MART 2023 ÇARŞAMBA 13:35
14
2504
9
AA aa

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Buldan, TİP ve EMEP'in de yer aldığı 6 siyasi partiden oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı aldığını duyurdu. HDP, aday çıkarmayarak Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini de ilan etmiş oldu. Pervin Buldan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine 2 aydan az zaman geldi. Tarihsel bir andan geçiyoruz.  Yaşadığımız çoklu sorunları, çözümsüzlük ve ağır bunalım derinleşmektedir. AKP MHP iktidarı toplumun bugününü çalmıştır, yarınını tehdit etmektedir.

- Ülke ve toplum olarak 15 Mayıs sabahına umutla uyanacağız. Demokratik değişimi gerçekleştirecek güçlerin parlamentoda çoğunluğu kazandığı, Kürt sorununda demokratik ve barışçı bir çözüm için Meclis'in asli irade olarak görüldüğü, muhatapların şeffaf diyalog ekseninde özgür tartışma yürütebildiği, yurttaşların eşit ve özgür bir gelecek kuracağı günler, insanların özlem ve talebidir. 

- Kadın özgürlükçü bir yaşam kuracağız, tüm alanlarda özgür olacakları yarınların teminatı biziz.  İttifakımız, İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe sokacak, kadınların kazanımlarını Anayasal güvence altına almak için mücadele edecek.

- Türkiye'nin demokratikleşmesinin yolu, Meclis'te emek, adalet ve barışta ısrar edenlerin demokratik değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek olanların, bizlerin, önemli bir gücü elde etmesinden geçmektedir. 

- Tek adam sistemi ve restorasyon arasında sıkıştırılmak istenen halkımızın gerçek alternatifi biziz. 

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için, yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan hesap sorma konusunda oldukça kararlıyız.

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağız.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100097)
23 Mart 2023 Perşembe 11:51
Miletle dalgamı geçiyorlar Adaylari iyi partiyle beraber Kemal kılıçdaroğlunu seçmedilermi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100068)
22 Mart 2023 Çarşamba 20:27
100060 nolu Trol paçalarınız tutuşmaya başladı. Yine dine , imana sarılmaya başladınız. Sizde Din İman = talan , yalan dolan dır. Soygun düzeninize son verecek HDP
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100087)
23 Mart 2023 Perşembe 01:45
@Misafir Kullanıcı 100068 Trol ben hiç bir partiyi desteklemiyorum bu sebeple hiç bir partinin doğrusunuda yanlışınıda savunmuyorum HDP' 'nin PKK'nın siyasî uzantısı olduğunu ve Kandil'den emir almadan hiç bir adım atmadığını bütün Türkiye biliyor Dinimin doğruluğunu ve Dindarlığımı bilen Allah'tır. ELHAMDÜLİLLAH Siyasî partiyi eleştirmekle Dindarlığımızın Ne alakası var. size göre dindarlığın ölçüsü siyasetmidir ALLAH'TAN KORK IMAN SİYASETTEN ALLAH'A SIĞINIRIM SIZ UTANMADAN SIYASET UĞRUNA KONUYU DIN'E BAĞLAYACAK KADAR CEHALET BATAKLIĞINA BATMIŞSINIZ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100060)
22 Mart 2023 Çarşamba 19:24
Kandil Cumhurbaşkanı adayınızı seçmeyin dedi HDPKK'de Kandil'in elebaşları olan dinsiz imansızların emrini yerine getirerek Cumhurbaşkanı adayını belirlemedi bunu herkes biliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100071)
22 Mart 2023 Çarşamba 20:32
@Misafir Kullanıcı Yavaş Ol, Çok Heyacan Sağlığa Zararlı. KILIÇDAROĞLU 6 Yıl GENÇ İlçemizde Yaşamış Ona Göre SN.KEMAL Beyi Desteklemek Vacip Oldu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100056)
22 Mart 2023 Çarşamba 18:22
İsabetli bir karar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100050)
22 Mart 2023 Çarşamba 15:59
Kürtlerin Hak ve Hukukunun verilmesi TC nin görevidir. İtirazı olan Çanakkale şehitliğiğni ziyaret etsin. Kürtler bu ülkenin Asli kurucularıdırlar. İkinci sınıf vatandaş değiller. 5 bin yıldır bu topraklarda yaşıyorlar dışarıdan gelmemişler ayrımcı değiller kardeşlikten yanalar. Kardeşliklerini 1. dünya savaşı ve kurtuluş savaşında göstermişler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100049)
22 Mart 2023 Çarşamba 15:52
Demokrasi, Hak, Adelet,Insanca Yasam=HDP
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100047)
22 Mart 2023 Çarşamba 13:51
bu ulkeyi cikarsiz seven varsa o da kurtlerdir, vallahi helal olsun. bizim ...... da konvoy yapsin anca
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın