KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Hayvancılığa güneş enerjili can suyu

Bingöl'de güneş paneli kullanılarak yapılan sondaj çalışmalarında, 60 binden fazla küçükbaş hayvanın kullanabileceği içme suyu tesisi kuruldu.

Hayvancılığa güneş enerjili can suyu
16 ARALIK 2020 ÇARŞAMBA 17:11
16
2579
5
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında Karlıova ilçesine bağlı Aşağı Yağmurlu köyü ile Sancak Beldesi'ne bağlı Uzunsavat ve Sudüğünü köylerinde güneş panelleri kullanılarak hayvan içme suyu için sondaj çalışması yapıldı.

Yapılan sondaj çalışmalarında, 3 bölgedeki hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılayacak tesisin kurulduğunu açıklayan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “İlimizde ilk kez 2019 yılında Sancak Beldesi Karapınar Mahallesinde 10 adet Polikristal 275 Watt yüksek verimli güneş paneli kullanılarak yapılan sondaj çalışması neticesinde 115 metre derinlikte su çıkarılmış ve beton sıvatlar aracılığıyla sezonda ortalama 15 bin - 20 bin arasında küçükbaş hayvanın su içme ihtiyacını karşılamaktadır. İl Müdürlüğümüzün Bakanlığımıza sunduğu ve kabul edilen, 2020 yılı mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında, ilimiz Karlıova İlçe Aşağı Yağmurlu Köyü, Merkez Sancak Beldesi Uzunsavat ve Sudüğünü köylerinde hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanabilmesi için sondaj vurulmuştur. Vurulan sondajlarda Aşağı Yağmurlu Köyünde 140 metreden, Uzunsavat köyünde 180 metreden ve Sudüğünü köyünde 186 metreden su çıkarılarak güneş enerjili hayvan içme suyu tesisleri kuruldu” şeklindeki açıklamalarda bulundu. 

“KURULAN TESİSLERİNİN ENERJİ İHTİYACI, GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİNDEN KARŞILANACAKTIR”

60 binden fazla küçükbaş hayvanın içme suyu ihtiyacının karşılanacağı belirtilen açıklamada, “Kurulan tesislerinin enerji ihtiyacı, güneş enerjisi panellerinden karşılanacaktır. Aşağı Yağmurlu Köyü Sondaj tesisi, çevre köyler ile birlikte toplamda 15 bin küçükbaş hayvan, Uzunsavat Köyü Sondaj tesisi 13 bin küçükbaş hayvan ve Sudüğünü köyünde 40 bin küçükbaş hayvan ile bu bölgelerden geçen göçerlerin hayvanlarına hizmet verecektir. İlimizin mera ve yaylalarının daha verimli kullanılabilmesi ve ilimiz hayvancılığının geliştirilebilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeler hız kesmeden devam etmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80008)
18 Aralık 2020 Cuma 10:10
Selam olsun Türkiyeme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79964)
16 Aralık 2020 Çarşamba 18:29
Ah zeka ah buralara neden geç geliyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79996)
17 Aralık 2020 Perşembe 19:16
@Misafir Kullanıcı Yazdıklarımın yanına birde meal mi yazayım. Yazdıklarımı iyi okumuyorsun.yapilan çalışmayı takdir manasında yazdim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79983)
17 Aralık 2020 Perşembe 11:38
@Misafir Kullanıcı Temennimiz de işin erbabının işin başına geçmesi. nice bu memlekette beyni makina gibi çalışan. ama gel gör ki torpil zilleti her şeyi mahvediyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79979)
17 Aralık 2020 Perşembe 00:44
@Misafir Kullanıcı Zeka geç gelmiyor, Burhan Bahadır gibi vizyonu geniş insanların müdür olması sayesinde enerji,modeye tarım alanında Bingöl hızla Hollanda yolunda..
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın