KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Hayat öpücüğü!

Beşiktaş dev derbide G.Saray'ı mağlup ederek 2010 yılında ilk kez büyük maç kazandı ve ‘devam' dedi!

Hayat öpücüğü!
28 KASIM 2010 PAZAR 23:32
0
1873
0
AA aa

Ali Sami Yen'e veda derbisinde Beşiktaş, ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. 'Ya tamam ya devam' niteliği taşıyan dev derbi de Beşiktaş, Galatasaray'ı 6 sezon sonra Ali Sami Yen Stadı'nda yendi.

Beşiktaş, Ali Sami Yen'de 2010 yılının son derbisinde gülen taraf olurken, Nobre yine boş geçmedi. 

Ligde sıkıntılı bir süreçten geçen Siyah-Beyazlılar'ı 'hayata döndüren' golleri 8. dakikada penaltıdan Guti ve İspanyol yıldızın yaptığı asistinde Nobre kaydetti. Galatasaray'ın golünü ise 90+1. dakikada Kewell kaydetti.

Öte yandan Süper Lig'de 2010 yılı içinde oynadıkları ''büyük'' maçları kazanamamanın sıkıntısını çeken iki ekibin mücadelesinde de gülen taraf siyah-beyazlı ekip oldu.

Spor Toto Süper Lig'de yapılan derbide Galatasaray'ı 2-1 yenen Beşiktaş, puanın 24'e çıkarıp 5. sıraya yükseldi. Galatasaray ise liderin 16 puan gerisinde kaldı.
 

ALİ TURAN'IN HATASI!
Karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında Ali Turan'ın hatası sonrası penaltıdan yediği golle yenik duruma düşen Galatasaray, Beşiktaş kalesine baskı kurmaya çalıştı. 8. dakikada Holosko'yu, Ali Turan'ın düşürmesi ile kazanılan penaltıyı Guti'nin gole çevirmesiyle 1-0 yenik duruma düştü. Savunmasını kalabalık tutan sarı-kırmızılı ekip, ileride Pino, Elano ve Sabri'nin hareketli oyunuyla pozisyonlar bulmasına karşın, kaleci Cenk'i geçemeyince ilk yarıda 1-0'lık skora boyun eğmek durumunda kaldı.

KARTAL ÜSTÜN BAŞLADI
Galatasaray'ın baskı kurmaya çalıştığı ilk bölümde Holosko'nun çabasıyla kazanılan penaltı, Beşiktaş'ı hem skor, hem de psikolojik olarak karşılaşmaya üstün başlattı. İlk yarının kalan bölümünde Galatasaray kalesinde önemli bir varlık gösteremeyen Beşiktaş'ın, savunmasındaki kademe hataları ise Galatasaray'ın önemli gol fırsatları yakalamasına neden oldu. Özellikle Pino'nun karşı karşıya iki şutunu çıkaran kaleci Cenk, siyah-beyazlı takımda performansı en dikkati çeken isim oldu.

BAROS VE BATDAL DA ETKİLİ OLAMADI
Galatasaray mücadelenin ikinci yarısında skoru değiştirme çabalarında bir türlü başarılı olamadı. Teknik direktör Gheorghe Hagi, Mehmet Batdal ile Baros'u da oyuna alarak forvet sayısını artırırken, Rumen teknik adamın orta saha ve defansta yaptığı değişiklikler Beşiktaş'ın ilk yarıya oranla daha fazla pozisyon bulmasına neden oldu. Rakip kalede beraberlik golünü bulma çabasının en fazla arttığı dakikalarda siyah-beyazlıların 2. golü bulması, Galatasaray'ın konsantrasyonunu önemli ölçüde bozdu. Uzatma dakikalarında Kewell'ın bulduğu gole karşın derbi maçın galibi 2-1'lık skorla Beşiktaş oldu.

NOBRE SON SÖZÜ SÖYLEDİ
İkinci yarıda Galatasaray'ın ataklarına önemli ölçüde geçit vermeyen Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımın ileri çıktığı anlarda önemli gol fırsatları da yakaladı. Bir gol pozisyonunu değerlendiremeyen Nobre, daha sonra yine kafayla yaptığı vuruşta golü bulmayı başararak Beşiktaş'ı rahatlatan isim oldu. Galatasaray'ın uzatma dakikalarında bulduğu gol sonrası baskısı nedeniyle bir süre stres yaşayan siyah-beyazlı ekip, skoru koruyarak kendisi için önemli bir galibiyet elde etti.

GALATASARAY: 1 - BEŞİKTAŞ: 2

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

GALATASARAY: Ufuk, Ali Turan (Dk. 46 Mehmet Batdal), Neill, Servet (Dk. 65 Barış), Hakan, Ayhan, Cana, Elano (Dk. 72 Baros), Sabri, Kewell, Pino
TEKNİK DİREKTÖR: Gheorghe Hagi

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İsmail, Tabata (Dk. 75 Necip), Guti (Dk. 90 2 Fink), Aurelio, Ernst, Holosko (Dk. 86 Ali), Nobre
TEKNİK DİREKTÖR: Bernd Schuster

GOLLER: Dk. 8 Guti (Penaltıdan), Dk. 79 Nobre (Beşiktaş), Dk. 90 1 Kewell (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 25 Hilbert, Dk. 49 Nobre, Dk. 51 Holosko (Beşiktaş), Dk. 40 Sabri, Dk. 44 Cana, Dk. 72 Elano (Galatasaray)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
7. dakikada ceza sahası içinde Holosko, Ali Turan'ın müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.
8. dakikada penaltı atışını kullanan Guti, topu ağlarla buluşturarak Beşiktaş'ı öne geçiren golü attı: 0-1.
15. dakikada Nobre'nin pasıyla sağdan Galatasaray ceza sahasına giren Tabata'nın sert şutunda, top üsten auta çıktı.
20. dakikada Elano'nun pasıyla Beşiktaş defansının arkasına sarkan Pino, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Cenk'i geçemedi. Kolombiyalı oyuncunun pasıyla ceza sahası içinde bu kez Kewell hareketlenirken, bu oyuncunun çalımları sonrası şutunda ise top yine Cenk'ten döndü.
24. dakikada Ersan'ın hatasında topu kapan Sabri pasını Pino'ya aktarırken, Beşiktaş savunmasında iki oyuncuyu çalımladıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kalan Pino'nun vuruşunda meşin yuvarlak Cenk'ten döndü. Havalanan topa Sabri'nin yaptığı kafa vuruşunda ise meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
42. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde yaşanan karambolde Ersan'ın kafa topuna çıkmakta gecikmesinden faydalanan Pino'nun kafa şutunda, kaleci Cenk topu yumruklayarak tehlikeyi önledi.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
46. dakikada Elano'nun kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta, barajı aşan top yandan az farkla auta çıktı.
53. dakikada sol kanattan Beşiktaş ceza sahasına giren Hakan'nın çıkardığı topa ceza sahası içinde Elano'nun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta gitti.
55. dakikada ceza sahası sağ çaprazından İsmail'in yaptığı sert vuruşta, top üsten az farkla auta çıktı.
64. dakikada sağdan Guti'nin kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşunda top kaleye paralel olarak az farkla yandan auta gitti.
68. dakikada ceza sahası içinde sol çaprazdan Holosko'nun yaptığı falsolu plase vuruşta, top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Hilbert'in şutunda ise defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
70. dakikada ceza sahası içinde Kewell'a defansın müdahalesi sonrası seken top arka direkte Pino'nun önünde kalırken, bu oyuncunun şutunda kaleci Cenk meşin yuvarlağı ayağıyla çıkardı.
71. dakikada soldan Kewell'ın ceza sahasına ortaladığı topa kale önünde 3 sarı-kırmızılı futbolcu da dokunamayınca, pozisyon autla sonuçlandı.
77. dakikada sağdan Hilbert'in ceza sahasına yerden gönderdiği topa Necip'ten önce uzanarak sahip olan Ufuk tehlikeyi önledi.
79. dakikada Beşiktaş, Galatasaray karşısında skoru 2-0 yaptı. Soldan Guti'nin yaptığı ortada, ceza sahası içinde Nobre şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.
90 1. dakikada soldan Mehmet Batdal'ın ceza sahasına yaptığı ortada, geriden gelen Kewell'ın sert kafa vuruşu sonrası yerden seken topu kaleci Cenk elinden kaçırdı ve meşin yuvarlak yan direğe çarptıktan sonra ağlara gitti: 1-2.

http://www.htspor.com

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın