KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Hayallerini gerçekleştirmek için çiziyorlar

Öğrencilerin üniversiteyi kazanmalarını sağlamak amacıyla gönüllü ressamlık yapan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ressam Yunus Emre Kırar ve öğrencileri Güney Koreli turistleri ağırladı...

Hayallerini gerçekleştirmek için çiziyorlar
17 TEMMUZ 2009 CUMA 12:25
0
1274
0
AA aa
İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü olarak görev yapan Ressam Yunus Emre Kırar, Güney Kore'den gelen turistlerin ilgisini çekti.

Gazi amaçlı Bingöl'e gelen Güney Koreli turistler, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Kırar'ın yaptığı çalışmaları beğenerek kendi portelerini çizdirdiler.

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun desteğiyle gençleri haftanın beş günü sanata yönelik çalışmalarla üniversiteye hazırlayan Kırar, çalışmalarını Halk Eğitim Merkezi'nde sürdürüyor.

Zaman zaman dış mekânlarda çalışmayı tercih eden Kırar'ın bu seferki misafirleri Bingöl'ü görmeye gelen Güney Koreli turistlerdi.

Sanat danışmanı olan Giewen, fizik mühendisi ve sosyal hizmet uzmanı turistler, sanat öğrencilerine model olarak portrelerini Ressam Kırar ve öğrencilerine çizdirdiler.

Bingöl'ü ve sanata bu kadar düşkün gençleri tanımaktan duydukları mutluluğu dile getiren Güney Koreli turistler: “Hayat sanatsız olamaz. Sanat kâinatın içindedir, sanatçı bunu oradan çıkarabilendir” dediler.

Vali Balkanlıoğlu'nun katkılarıyla Bingöllü öğrencileri Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakülteleri plastik sanatlar, resim, heykel, grafik, iç mimari, seramik, tiyatro tasarım, kostüm ve animasyon bölümlerine hazırladığını ifade eden İl Planlama Müdürü Yunus Emre Kırar, hedefinin, tüm öğrencilere üniversiteyi kazandırmak olduğunu söyledi.

Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda açılan ve 14 öğrencinin katıldığı kursta gönüllü öğretmenlik yapan Kırar, kursta kullanılan tüm malzemelerin Vali Balkanlıoğlu ve vali yardımcıları tarafından karşılandığını söyledi.

Bu aktivitelerde en büyük desteği Vali İrfan Balkanlıoğlu ve vali yardımcılarından gördüklerini belirten Kırar: “Gençleri terör, madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın tek yolu sanatsal etkinlikler ve sportif aktivitelerdir. Bu konuda destek olmalarından dolayı kendilerine müteşekkilim. Köyde ikamet eden öğrencilerimizin çalışmaları yarıda kalmaması için Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun desteği ile kendilerine ev tuttuk. Ev tuttuğumuz öğrencilerimizin tüm giderleri Valilikçe karşılanıyor. Devletimizin bu duyarlılığına bölümü kazanmak ve duyarlı sanatçılar olarak memleketimiz de görev yapmakla ödeyeceğiz. Demeleri bizler için ayrı bir övünç kaynağıdır” şeklinde konuştu.

bingölmedya, bingolmedya, bingolkenthaber, bingöl kent haber



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın