KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Hastanede aıds paniği!

Hastalar endişelendi...

Hastanede aıds paniği!
16 HAZİRAN 2009 SALI 10:37
0
1108
0
AA aa
Konya'nın Seydişehir ilçesinde HIV virüsü taşıdığından şüphe edilen bir hasta hastanede endişeye neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Seydişehir Devlet Hastanesi Hemodiyaliz ünitesinde AIDS şüphesi bulunan bir hastanın tedavi edildiğinin duyulması diyaliz hastalarının paniğe kapılmasına sebep oldu.

Daha önce Konya'da bir hastanede diyalize giren M.A.K (31), Seydişehir Devlet Hastanesine müracaat ederek diyalize burada devam etmek istedi.

M.A.K. 2 Haziran Salı günü Seydişehir Devlet Hastanesinde diyalize girdi. Yapılan tahlillerde M.A.K'da HIV virüsüne rastlandı.

Bunun üzerine M.A.K, Konya'ya gönderilerek yeni tahlil istendi. Konya'da Meram Araştırma Hastanesinde yapılan tahlillerde virüse rastlanılmadığı, ancak Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan tahlilde HIV virüsüne rastlandığı ve M.A.K'nin kesin sonuç için Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.

Diyaliz hastaları, M.A.K'de HIV virüsü şüphesi ortaya çıktıktan sonra 2 kere daha diyalize girdiğini öne sürerek Başhekimlik'e başvurdu.

HIV virüsü taşıdığı düşünülen kişiyle aynı makinede tedavi görmek istemediklerini belirten diyaliz hastaları, ''Hastane yönetimi bu hastalığın bize bulaşmayacağını söyledi. Ancak bizler güvenemiyoruz. Sağlığımızı kazanmak isterken iyice hasta olmaktan korkuyoruz. Bize diyaliz makinesinin dezenfekte edildiğini söylediler'' dedi.

Yetkililer, hastalığın bulaşmasının söz konusu olmayacağını belirterek, ''Hastanın HIV virüsü taşıdığı kesin değil. Birçok nedenlerle test sonuçları farklı çıkabilir. Ankara'da daha hassas testler uygulanıyor. Bu nedenle hasta Ankara'ya sevk edildi '' dedi.

M.A.K'nin Seydişehir'in bir köyünde yaşadığı, daha önceden Antalya'da bir otelde çalıştığı öğrenildi.

"HIV VİRÜSÜ TAŞIMIYOR"

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Seydişehir Devlet Hastanesinde diyalize bağlanan hastanın HIV virüsü taşımadığının anlaşıldığını bildirdi.

Küçükkendirci, yaptığı yazılı açıklamada, Seydişehir Devlet Hastanesinde yapılan tarama testinde sonucu HIV virüsü şüpheli pozitif çıkan hastanın, daha sonra il merkezinde farklı hastanelerde yapılan tahlillerinde negatif ve şüpheli pozitif sonuçları alındığını anımsattı.

Bu nedenle kan örneğinin Ankara Refik Saydam Hıfzıhsıhha Merkezi Başkanlığına doğrulama testi için gönderildiğini ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:

''Bugün faks yoluyla alınan sonuca göre, hastamızın HIV virüsü taşımadığı, yani AİDS hastası olmadığı kesin olarak ortaya çıkmıştır. Diğer yandan hastanın şüpheli durumu öğrenilir öğrenilmez hastane yönetimince ayrı bir diyaliz makinesiyle tedavisi sürmüştür. Sonuç olarak Seydişehir Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalarımızın herhangi bir şüpheye ve endişeye kapılmalarına gerek yoktur.''

Konya'nın Seydişehir ilçesi Devlet Hastanesinde diyalize bağlanan bir hastada HIV virüsü şüphesi bulunduğunu öğrenen diğer hastalar, virüsün kendilerine de bulaşacağı endişesiyle Başhekimliğe başvurarak önlem alınmasını istemişti.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın