KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Hasarlar yapay zekayla tespit edilecek

'Güneş Enerji Panellerindeki Hücre Hasar ve Türlerinin Yapay Zekâ ile Tespit Edilmesi' projesi, TÜBİTAK 1001 Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Hasarlar yapay zekayla tespit edilecek
03 MART 2024 PAZAR 18:00
0
870
0
AA aa

Proje, Bingöl Üniversitesi öğretim elemanları ile Adıyaman, Fırat, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim elemanları tarafından ortak yürütülecek. Bingöl Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Çalışan'ın araştırmacı olarak yer aldığı proje TÜBİTAK 1001 (Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı) kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisinin yapay zekâ desteği ile enerji üretimini artırmayı amaçlayan proje kapsamında güneş enerji üretimine olumsuz etki ederek, üretim miktarını azaltan panel hücrelerindeki hasarlardan kaynaklı olumsuzlukların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Elektrik enerjisi üretimine katkıda bulunacak olan proje, güneş enerji panel üretimi için ithal edilen ürün miktarı ve maliyetlerinin azaltılması noktasında ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Çalışan, proje ile panel üretimi kaynaklı ithalat oranını azaltmayı ve bu alanda üretim yapan firmaların maliyetini düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yürütücülüğünü Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ferdi Doğan'ın yaptığı projede Fırat Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Nevzat Olgun araştırmacı olarak yer almaktadır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.08.2025
04:28
Yatırım sözünü verdi, fabrikanın temelini attı
Yatırım sözünü verdi, fabrikanın temelini attı
Temel atma törenine katılan Vali Usta: 'Ben Mücahit Bey ve Murat Bey'e 'Bingöl'ün babayiğitleri' diyorum. Diğer Bingöllü hemşehrilerimiz de bu iki babayiğitten örnek alarak inşallah buraya gelirler. Bingöl'ü büyütmeye, üretimi artırmaya ve gençlerimize yeni iş alanları sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun'' dedi.
04.08.2025
04:27
Bakan Kacır nihayet geliyor
Bakan Kacır nihayet geliyor
Daha önce defalarca geleceği belirtilen ancak her defasında program değişikliği sebebiyle gelemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, nasipse bugün Bingöl'de olacak.
04.08.2025
04:25
Para transferinde yeni dönem
Para transferinde yeni dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni bir düzenleme hazırladı. Taslağa göre, 200 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki EFT, havale ve nakit işlemlerinde en az 20 karakterlik açıklama yazma zorunluluğu getirilecek.
04.08.2025
04:21
Tedavisinde tıbbi kenevir kullanılan 15 hastalık
Tedavisinde tıbbi kenevir kullanılan 15 hastalık
Tıbbi kenevir satışının yasallaşma sürecine ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kenevirin nörolojik hastalıklardan şizofreni ve kaygı bozukluklarına kadar çok sayıda alanda bilimsel temellere dayalı bir şekilde tedavide kullanıldığını söyledi.
01.08.2025
20:05
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, yakın tarihlerde aralarında husumet oluşan üç aileyi barıştırdı. Ataoğlu: 'Kalpten kalbe uzanan bu köprüde selamı büyüttük, kardeşliği yeniden inşa ettik.'
01.08.2025
20:04
Bingöl`de apartman yangını
Bingöl'de apartman yangını
Bingöl'de apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın