KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Hansu, eleştirilere cevap verdi

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, okur-yazar olmayanlar vatandaşlar için sarf ettiği sözlerden dolayı kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Hansu, eleştirilere cevap verdi
09 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 09:12
0
2388
0
AA aa
İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, yaptığı yazılı açıklamada okur-yazar olmayanlar vatandaşlar için sarf ettiği sözlerden dolayı kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap vererek, okumanın temel insani gereksinimlerinden olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekti.

Okuma-yazma bilmeyen kişi kendi iradesini kullanamadığı için başkasının yardımıyla işini görmeye çalıştığını söyleyen Hansu, bu nedenle okuma yazmaya çok önem verdiklerine vurgu yaparak, “Bundan yararlanamayan en büyük kitle kızlarımız, kadınlarımızdır. En çok onların ihtiyacı vardır. Buna karşı çıkmak neyle ifade edilebilir. Anlamış değiliz. 2008 Yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığının da desteklediği okuma-yazma kampanyası tüm yurtta olduğu gibi bizim ilimizde de büyük bir titizlikle devam etmektedir. Bu konuda çok verimli çalışmalar yapılmış ve önemli mesafeler alınmıştır. Okuma-yazma öğretimi konusunda çıkarılan 2841 sayılı yasanın ilgili hükmü gereğince hedef grubu olarak belirlenen 45 yaşına kadar olan vatandaşlarımız için zorunludur. Bunun üstü isteğe bağlıdır. Anayasa'nın 42.maddesi de temel eğitimi zorunlu kılmaktadır. 2008 yılında büyük bir tanıtımla başlatılan Okur-Yazarlık Ve Okuma Alışkanlığının Geliştirilme projesinin ortakları arasında Mahalli Basın Kuruluşları da bulunmaktadır.(Proje ekte sunulmuştur.) 2009 yılında yapılan proje yürütme kurulu toplantısında alınan karar gereğince okur-yazar olmayanları teşvik amacıyla okuma-yazma bilmeyenlerin temel vatandaşlık haklarından yararlandırılmaması kararı üyelerin tümünün ortak kararıyla alınmıştır” dedi.

 

 

                          
Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın