KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Hani birkaç günde çözülecekti!

Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanan su sorununa tepki gösteren kadınlar, 10 gün önce belediyeye giderek, Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ile görüştü. Sorunların birkaç gün içerisinde çözüleceğine dair göz alan mahalleli hem susuz, hem de tepkili.

Hani birkaç günde çözülecekti!
16 HAZİRAN 2015 SALI 01:01
0
2153
0
AA aa

Bahçelievler Mahallesi'nde bazı evlerde yaşanan su sıkıntısı yıllardır aşılamıyor. Su deposuna en yakın mahalle olan Bahçelievler'de, kimi evlerde yaşanan trajikomik su problemi, mahalleliyi çileden çıkardı.

YILLARCA ÇÖZÜLMEDİ

Geçtiğimiz yıllarda, su sorunu nedeniyle yol kapatma eylemleriyle gündeme gelen kadınlar, aradan geçen zamana rağmen sorunlarına çözüm bulunamadığına dert yanıyor. Sabah saat 6.00 itibariyle kesilen sular, gece yarısı akmaya başlıyor.

Musluk başında nöbet tutan hane halkı, gece saatlerinde akan sularla, günlük ihtiyaçlarını gideriyor, temizlik yapıp, kıyafetleri yıkıyor.

SÖZ ALDILAR AMA…

Evlerinde yaşanan su sıkıntısına sitem eden kadınlar, geçtiğimiz hafta Bingöl Belediyesi'ne giderek, Başkan Yücel Barakazi ile görüşmek istedi. Burada personelin yönlendirilmesiyle beyaz masaya şikâyetlerini ileten kadınlar, daha sonra Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ile görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere bilgi veren kadınlar, sorunlarının birkaç gün içerisinde çözüleceğine dair söz aldıklarını bildirdi.

Sorunlarının çözüme kavuşacağı umuduyla evlerine giden kadınlar, verilen sözler ve aradan geçen 10 güne rağmen, aşılamayan soruna bir kez daha tepki gösterdi.

2 yıldır sorunun bir türlü çözülemediğine vurgu yapan mahalleli, “söz verdiler ama yine yapmadılar. Burada yaşanan su sorununa mantıklı bir gerekçe bulamıyoruz. Tüm mahallede su varken, evimizin karşısında bulunan apartmanlara su varken, bizim evlerde susuzluk problemi yaşanması çok tuhaf” dediler.

Sorunlarının kısa sürede çözülmemesi halinde bir kez daha belediyeye gideceğini belirten kadınlar, “bu kez başkan ile görüşmeden, sorunlarımızı çözmeden evlerimize dönmeyeceğiz” dediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın