KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Halkoyunları jürileri federasyona geçti

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Halkoyunları Federasyonu arasında yapılan protokol ile tüm jüri üyeleri federasyon çatısı altında toplatıldı. Bingöl'den de 10 juri üyesi federasyona katıldı.

Halkoyunları jürileri federasyona geçti
02 ŞUBAT 2007 CUMA 09:33
0
1801
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları ve Halk Müziği Jüri Üyeleri Yönetmeliği 30 Aralık 2006 tarih ve 26892 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlükten kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı) ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı arasında 06 Ocak 2007 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü 12 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu çerçevede Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Halkoyunlar Federasyonu ve Gençlik Merkezi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek yarışmaların tamamında federasyon hakemleri görev yapacak. Organizasyonlar ise ilgili bakanlıklar tarafından yürütülecek.
Milli Eğitim Bakanlığı jüri üyelerini kadrosuna dahil eden Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı, protokolün ardından Mersin Silifke'de bir seminer düzenledi.
Bingöl'den 10 hakem ile 1 gözlemcinin katıldığı 2 günlük eğitim ve gelişim seminerinde, değerlendirme kriterleri, yarışma yönetmeliği ve esasları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Seminerde bir konuşma yapan Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Bingöllü Sertaç Demirtaş,  protokol sonrası yaşanan gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi. Halkoyunları camiasının giderek büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Demirtaş, hakem kadrosunun 912'ye yükseldiğini, bu sayının daha da yükseleceğini söyledi.
457 kişinin katıldığı Silifke semineri, uzmanların verdiği bilgilendirme dersleriyle tamamlandı.
2 gün süren seminerin ardından Bingöl'e dönen halkoyunları hakemleri, Şubat ayının 3'üncü haftasında yapılması planlanan Valilik Kupası Halkoyunları Yarışması için ön hazırlıkları başlattı.
Yarışma organizasyonu ile ilgili bir takım kararlarlar almak üzere yarın toplanacak olan Halkoyunları hakemlerinin, yıl içerisinde grup yarışmaları, festival ve çeşitli organizasyonlarda görev alacağı öğrenildi.
 


BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın