KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Halkoyunları il birincileri bellli oldu

Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan verdi. Yarışma sonrasında Protokol üyeleri ile yarışmacılar kol kola girerek halay çektiler.

Halkoyunları il birincileri bellli oldu
17 MART 2014 PAZARTESİ 10:19
0
2407
0
AA aa

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 2013-2014 yılı okul sporları faaliyet programı kapsamında düzenlenen okullar arası halkoyunları il birinciliği yarışması düzenlendi.

Cumartesi günü saat 11.00'da Karşıyaka (Yeni) Spor Salonu'nda düzenlenen yarışma, Salonu'nda geleneksel düzenlemesiz ve geleneksel düzenlemeli dallarda yıldızlar ve gençler kategorilerinde gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve çeşitli kurum amirlerinin izlediği yarışmanın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan yaptı.

Kültürel mirasın korunması ve gençliğin bu alandaki etkisinin güçlenmesi adına gerekli çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Arıkan, kültürümüzün önemli bir parçası olan halkoyunlarının öğretilmesi, korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda da gerekli çabanın her geçen gün yoğunlaştığını söyledi.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ise eğitim kurumlarının sadece bilgi yuvası değil, aynı zamanda gençlerin yeteneklerini açığa çıkardığı, geliştirdiği ve bu eksende geleceğe yön verdiği mekânlar olduğunu anlattı.

Halkoyunlarının kültürdeki yerine ve sosyal faaliyetlerin gençlik için gereksinimine de değinen Vali Taşyapan, yarışmanın güzelliklerle dolu geçmesini temennisini aktararak yarışmacı ekiplere başarılar diledi.

“GENÇLER İÇİN BİRÇOK YATIRIM YAPILDI”

Programda bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gençlere yönelik çalışmaların her geçen gün arttığını ifade etti. Yarışmanın yapıldığı salonun Bingöllü gençlerin hizmetine sunulmuş önemli bir eser olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz: “İki tane salonumuz var, sahalarımız var, hemen yanı başımızda kapalı yüzme havuzu tesisimiz bitmek üzere. Atletizm sahası yapılıyor. Haserek'te yeni bir kayak tesisimiz inşallah önümüzdeki yıl hizmet verecek. Gençliğin daha fazla etkinlik alanına sahip olması, yeteneklerini sergileyebilecekleri mekânlara kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

BİNHAD'A ÖVGÜLER

Halkoyunlarının önemine de değinen Bakan Yılmaz, bu alanda faaliyet gösteren Bingöl Halkoyunları Araştırma Derneği'nin (BİNHAD) SODES kapsamında çok güzel projeler hayata geçirdiğini, başarılı çalışmalarla halkoyunları önemli katkılar sunduğunu ifade etti ve dernek yönetimini tebrik etti.

Yarışmaların ‘kazanan ya da kaybeden' çizgisinden uzak olması gerektiğini de söyleyen Bakan Yılmaz: “Tüm ekiplerimizi birinci kabul ediyoruz. Önemli olan bu faaliyeti gerçekleştirmek, kültürümüze katkı sunmaktır. Kural gereği bir tane birinci seçilecek olsa da tüm takımlar bizim nazarımızda birincidir. İnşallah bu faaliyetler daha da artarak gelecek nesillere ulaşır” şeklinde konuştu.

DERECEYE GİREN EKİPLER BELLİ OLDU

Konuşmaların ardından başlayan yarışmanın geleneksel düzenlemesiz dal yıldızlar kategorisinde Yavuz Selim Ortaokulu birinci, 100. Yıl İlköğretim Okulu ikinci, Şehit Mustafa Gündoğdu Ortaokulu üçüncü oldu. Vali Güner Orbay Ortaokulu da jüri özel ödülü ile ödüllendirildi.

Gençler kategorisinde ise Bingöl Halk Eğitim Merkezi birinci, Endüstri Meslek Lisesi ikinci, Ticaret Meslek Lisesi üçüncü oldu. Çorum yöresi oyunları ile yarışmaya renk katan Adaklı Çok Programlı Lisesi ise jüri özel ödülü ile ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan verdi. Yarışma sonrasında Protokol üyeleri ile yarışmacılar kol kola girerek halay çektiler.
Dereceye giren ekiplerin, grup yarışmalarında Bingöl'ü temsil edecekleri belirtildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın