KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Halkoyunları grup yarışması van'da

Yarın yapılacak grup yarışmasında Bingöl'ün de aralarında bulunduğu toplam 8 il ekibi sahne alacak.

Halkoyunları grup yarışması van`da
23 MAYIS 2009 CUMARTESİ 08:49
0
1208
0
AA aa
Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) 2009 yılı faaliyet programı gereğince 04 Nisan 2009 günü Bingöl'de yapılan Kulüpler Arası Halkoyunları İl Yarışmasında birincisi olan İl özel İdare Spor Kulübü Halkoyunları Ekibi, 24 Mayıs 2009 Pazar günü (yarın) Van ilinde yapılacak grup yarışmasına katılacak.
Bugün sabah saatlerinde Van'a hareket edecek olan İl Özel İdare Spor Kulübü ekipleri, minikler, gençler ve büyükler geleneksel dalda yarışacak. Genelensek ve stilize dallarda gerçekleştirilecek yarışmada, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Siirt, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Muş illerinden gelecek ekipler sahne alacak.

‘Bingöllüler Gecesi'nde sahne alınacak
Grup yarışmasıyla ilgili görüşleri alınan İl Özel İdare Spor Kulübü Halkoyunları Koordinatörü Ahmet Caf, uzun süredir sürdürdükleri hazırlıkların olumlu geçtiğini, yarın yapılacak grup yarışmasında derece yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bugün Van'a gideceklerini ve akşam saatlerinde düzenlenecek Bingöllüler Gecesi'nde de gösteri yapacaklarını aktaran Caf, Pazar günü seyirci desteğiyle sahne alacaklarını, bunun da ekip açısından önemli bir avantaj olacağını kaydetti.
Caf, çalışmalarda ve Van'a gitmelerinde emeği geçen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Gençlik Merkezi Müdürü Vahdettin Uzunyayla, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Korkulu, oyun eğitmenleri ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın