KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Halkımıza hizmetkar olmak için siyaset yapıyoruz

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı: “Halkımıza efendi olmaya değil, hizmetkâr olmak için siyaset yapacağız” dedi.

Halkımıza hizmetkar olmak için siyaset yapıyoruz
01 EKİM 2013 SALI 07:37
0
1219
1
AA aa

Çeşitli konularda açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Tasalı, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, öğrencilere başarılar diledi. Eğitim konusundaki değerlendirmesinde birçok sıkıntıya dikkat çeken Tasalı, manevi yozlaşmaya da değindi.

“DEPREMDEN DERS ALMALIYIZ”

Okulların binalarının onarım yapılması yerine ve bu binaların yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Tasalı: “2003 yılında meydana gelen yıkıcı deprem sonrası birçok okul hasar gördü. Şimdilerde ise, özellikle bu yıl, Eylül ayı itibarıyla birçok okulun yıkılıp yeniden yapılması gerekirken, onarım ve güçlendirmesi yapılmaktadır. Bunlar doğru şeyler değildir. Depremlerden ders ve ibretler almamız gerekir" ifadelerini kullandı.

ANADİLDE EĞİTİM

Anadilde eğitimin temel insani bir hak olduğunu vurgulayan Tasalı: “Bizler, Müslüman halkımızın inanç ve değerlerini temsil eden kıllık kıyafetlerini her yerde rahatlıkla üzerlerinde taşımalarını, giymelerini istiyoruz. Düşünce, inanç ve ibadet hürriyetlerinin önündeki tüm engel ve yasakların kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

"Yine bizler Hür Dava Partisi olarak anadilde eğitimin en temel insan haklarından biri olduğunu, tüm Türkiye'deki halklarının kendi ana dillerinde eğitim ve kamu hizmeti almalarını istiyoruz" diyen Tasalı, "Ayrıca anadilde eğitim, tüm Kürtlerin talebidir. Bunun için yasal düzenlemelerin ivedilikle çıkarılması gerekir. Bunun yanında kültürel, sosyal ve siyasi tüm hakların, PKK ile pazarlık konusu edilmeden verilmesi gerekir" dedi.

“KARMA EĞİTİME SON VERİLMELİ”

Karma eğitim sistemini de sert sözlerle eleştiren Tasalı: “Karma eğitim tüm fizyolojik, ruhsal, ahlaki, bilgi ve psikolojik sistemleri olumsuz etkilediği gibi öğrenmeyi de olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla bu eğitim sisteminden derhal vazgeçilmelidir. Karma eğitime son verilmelidir. Bunun zararları tüm dünya ülkeleri tarafında denemiş tecrübe edilmiş olduğu halde, bu sistemde hala ısrar edilmesi doğru bir tercih değildir. Bu rejimin ideolojik bağnazlığının bir sonucudur" şeklinde konuştu.

“TOPLUMDA İNANÇ VE MANEVİYAT ZAYIFLATILIYOR”

Son yıllarda yaygınlaşan intihar, cinsel taciz, içki ve kumar gibi kötülüklerin bilerek yaygınlaştırıldığını dile getiren Tasalı, "Bu durum şüphesiz mütedeyyin Bingöl halkının inanç ve ahlaki değerleriyle çelişmektedir. Bunu asla tasvip etmeyiz, etmiyoruz. Son 20 yıl içinde toplumda bu gayri İslami ve ahlaki durum âdete kimi karanlık eller tarafından teşvik ve icra ediliyor. Toplumda inanç ve maneviyat bilinçli bir şekilde zayıflatılıyor. Bingöl'de ve bölgede mütedeyyin insanlar her türlü akıl almaz en ağır işkencelere ve hakaretlere uğratıldı. İslami referans alan İslami camiaların faaliyetleri terör ve irtica faaliyetleri kapsamında ele alındı. Bunların tabileri en ağır cezalara ve haksızlıklara maruz kaldılar. Bölge ve ülkemiz darbeciler tarafından açık hapishaneye dönüştürüldü" diye konuştu.

“HALK İKİ ATEŞ ARSINDA BIRAKILDI”

Dindar insanlar üzerinde şiddet ve baskıların estirildiğini ileri süren Tasalı: “Estirilen bu şiddet ve baskılar halkımızı İslami camialardan uzaklaştırdı. Kamuda çalışan dindarlar fişlendiler, horlandılar, tecrit edildiler, iftiralara uğratıldılar, sindirildiler, korkutuldular, baskı ve işkence altına alındılar. Toplumun kanaat önderleri ve âlimleri ya öldürüldü ya hapishanelere atıldı ya da sürgün edildiler. Dini tedrisat veren okul ve medreseler kapatıldı. Özellikle bölgemiz iki ateş arsında bırakıldı. Çünkü bir taraftan Devlet, bir taraftan PKK acımasız bir şekilde baskı yaptılar. Bu durum sadece ilimizde değil, bölgemizde hatta tüm ülkede yaygın bir hale getirildi. Bu dini fetret döneminde, tüm bu haramlar ve günahlar kötü emel sahipleri tarafından teşvik edildi, yaygınlaştırıldı, dayatıldı. Toplum ve gençlik manen bir çöküntü ve bunalım içine düştü."

“ÜCRETİMİZİ RABBİMİZDEN BEKLİYORUZ”

Halka efendi olmak için değil, hizmetkâr olmak için siyaset yaptıklarını ifade eden Tasalı: “Onların emanetine ihanet etmeyeceğiz, yalan söylemeyeceğiz ve yerine getirmeyeceğimiz uçuk vaatlerde bulunmayacağız. Tüm gayret ve çabalarımızın, bir tek hedef ve gayesi vardır. Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Ücretimizi de Rabbimizden bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ömer genç (@Misafir_15818)
01 Ekim 2013 Salı 14:02
'TOPLUMDA İNANÇ VE MANEVİYAT ZAYIFLATILIYOR' Maalesef içimiz yanarak şayit oluyoruz.
Peygamberler zamanında inançsızlar tarafından yapılan günahlar, şuan müslümanlar tarafından
yapılıyor ve gayet normalleşmiş bi şekilde. İnşaalah bu konular hakkında da projeleriniz vardır.
Muvafakkiyetler dilerim.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın