KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'

Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.

Hak Sahipleri;
22 NİSAN 2026 ÇARŞAMBA 10:32
0
1067
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde bulunan ve 1971 yılında inşa edilen deprem konutlarının hak sahipleri, kentsel dönüşüm sürecine ilişkin kamuoyuna yazılı açıklama yaptı. 36 hak sahibi adına yapılan açıklamada, ekonomik ömrünü tamamlayan konutların yaklaşık 10 yıldır dönüşüm beklediği, ancak bu süreçte herhangi bir somut adım atılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, uzun süre önce boşaltılan yapıların zamanla metruk hale geldiği belirtilerek, alanın toplum düzenini tehdit eden olumsuzlukların yaşandığı bir noktaya dönüştüğü kaydedildi. Bu durumun yalnızca hak sahiplerini değil, çevrede yaşayan vatandaşları da olumsuz etkilediği vurgulandı.

10 Yılda 6 Müteahhit ile Görüşüldü

Hak sahipleri, yaklaşık 10 yıllık süreçte çözüm arayışlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, bu kapsamda 6 farklı müteahhit ile görüşmeler yapıldığını ancak ekonomik koşullar ve talep edilen ek maliyetler nedeniyle anlaşma sağlanamadığını bildirdi. Maddi imkânların sınırlı olması nedeniyle dönüşümün hayata geçirilemediği ifade edilerek, sorunun zamanla kronikleştiği dile getirildi.

Açıklamada ayrıca dönüşüm sürecinde yüzü aşkın hak sahibinden vekâlet toplandığı, aralarında şehir dışında, yurt dışında, cezaevinde bulunan ve sağlık sorunları yaşayan kişilerin de yer aldığı bu süreçte ciddi zorluklar yaşandığı kaydedildi.

İmar Düzenlemesiyle Sürecin Önü Açıldı

Hak sahipleri, çözüm amacıyla belediyenin devreye girdiğini belirterek, şehir plancısı kontrolünde yapılan planlama doğrultusunda mevcut 5 kat imar hakkının 6 kata çıkarıldığını aktardı. Söz konusu düzenlemenin kentsel dönüşümü kolaylaştıran ve hak sahiplerinin mağduriyetini gidermeye yönelik bir adım olduğu ifade edildi.

Kamuoyunda dile getirilen “6 katın deprem riski oluşturacağı” yönündeki iddialara da değinilen açıklamada, deprem güvenliğinin kat sayısından ziyade zemin etüdü, mühendislik hesapları ve yapı tekniğiyle ilgili olduğu vurgulandı. Yeni yapıların tünel kalıp sistemiyle ve güncel deprem yönetmeliklerine uygun şekilde inşa edileceği, gerekli görülmesi halinde zemin iyileştirme çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

“Ada Bazlı ve Projeye Özel Bir Çalışma”

Yapılan düzenlemenin ada bazlı olduğu ve genel emsal teşkil etmeyeceği belirtilen açıklamada, projenin şehir plancısı kontrolünde hazırlandığı, tünel kalıp yapı sistemiyle planlandığı ve ilgili bakanlıklardan gerekli görüşlerin alındığı kaydedildi. Daha önce bölgede yapılan zemin etütlerinde yeraltı suyuna rastlanmadığı, alt tabakalarda yüksek dayanımlı zemin tespit edildiği ve taşıma gücünün yeterli bulunduğu da ifade edildi.

Hak sahipleri açıklamalarında, konunun siyasi tartışmalara konu edilmemesi gerektiğini belirterek, 36 ailenin 10 yıllık mağduriyetinin giderilmesine odaklanılması çağrısında bulundu. Belediye başkanı ve meclis üyelerinin sürece yönelik adımlarının önemli olduğu vurgulandı.

Açıklamanın sonunda hak sahipleri, alınan kararın bir ayrıcalık değil gecikmiş bir hakkın teslimi olduğunu, sürecin rant değil mağduriyetin giderilmesi amacı taşıdığını ve dönüşümün güvenli yaşam alanlarına geçiş için önemli bir adım olduğunu belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın