KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Hak ihlallerine son verilsin

Sincan ve Şakran cezaevlerinde tutuklu bulunan çocukların maruz kaldığı cinsel istismar ve hak ihlallerine yönelik basın açıklaması yapan Bingöl Barosu Avukat Başkanı Abdullah Alakuş, cezaevlerinde çocuklara yönelen ağır hak ihlallerine bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi.

Hak ihlallerine son verilsin
03 MART 2015 SALI 23:09
0
1254
0
AA aa

 Sincan'da tutuklu çocuklara yönelen kötü muamele ve işkenceye varan saldırıların ardından, İzmir Şakran'da Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde yaşanan ve açığa çıkan cinsel istismarlar olaylarının tahammül edilemez boyutlara ulaştığını kaydeden Alakuş: “Pozantı'da yaşanan olaylardan sonra çocuklara yönelik saldırıları gerçekleştirenlere ve bu saldırılara göz yumanlara karşı herhangi bir yasal işlem yapılmadığı gibi, kurumda istismara uğrayan çocukların korumaya yönelik bir tedbir de alınmamıştır. Bu nedenle istismara uğrayan çocuklarımızdan birisi hayatına son vermiştir” dedi.

Sincan'da çocuklara yönelik olarak yaşanan olaylarda kurum personeli hakkında takipsizlik kararı verildiğini ifade eden Alakuş, şunları söyledi: “Çok ağır şiddete uğrayan çocuklar hakkında kamu malına zarar vermek, isyan, memura mukavemet gibi nedenlerle dava açılmış olup çocukların yargılamaları devam etmektedir. Bugün ortaya çıkan, Şakran'da yaşanan ağır hak ihlalleri, biz çocuk hakları savunucularına şunu gösteriyor ki, bu yaşanan olaylardan dolayı sorumluluğu olan hiçbir kamu görevlisi hakkında yapılması gereken yaptırımlar uygulanmayacak, yine temel devlet politikası haline gelen ‘cezasızlıkla' karşılaşacağız ve belki de Pozantı Cezaevi'ndeki sorumlularda olduğu gibi terfi dahi edilebileceklerdir. Cezaevlerinde çocuklara yönelen ağır hak ihlallerine bir an önce son verilmesi, bu hak ihlallerinde sorumluluğu olan devlet memurları hakkında yasal işlemlerin yapılması ve en önemlisi burada hak ihlaline uğrayan çocukların yaşadıkları travmaların giderilmesi için Çocuk Koruma Kanunu'nda belirlenen koruyucu destekleyici tedbirlerin uygulanması için Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz. Biz Bingöl Barosu olarak ortaya çıkan tüm hak ihlallerinde, Çocuklarımızın yanında olacağımızı ve bundan sonra yaşanan tüm hak ihlallerinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın