KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Güveçli'de göz nuru eserler sergilendi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Güveçli Köyü'nde yıl içersinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru eserler sergilendi.

Güveçli`de göz nuru eserler sergilendi
25 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA 08:17
0
2195
1
AA aa

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Güveçli Köyü'nde yürütülen 2010–2011 eğitim yılı sergisi düzenlenen törenle dün saat 11.30'da Güveçli İlköğretim Okulu salonunda açıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Basugay, Zeki Boylu, Bedri Dinler ve Mahmut Kurtaran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari ve kursiyerlerin katılımıyla açılışı yapılan sergide sergilenen ürünler, göz kamaştırdı.

 

Sergi açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ensari yaptı. Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yapılan kursların önemine değinen Ensari, “Her alanda büyük dönüşümlerin meydana geldiği, bilgi ve teknolojinin büyük bir hızla gelişip yaygınlaştığı bir çağda yaşıyoruz. Bilgi çağına uyum sağlayan bir neslin yetişmesi için birey eğitimi ve öğretiminin daha fazla önem kazandığını görmekteyiz. Halk Eğitim Merkezleri, insan eğitimi açısından büyük önem arz etmektedir. Halk eğitimi, toplumun her kesimini hedef kitlesi olarak kabul eden ve insanları eğiterek, kültür seviyelerini yükseltmek ve çağın gelişen-değişen şartlarına uyum sağlamalarını kolaylaştırmaya yönelik olarak yapılan faaliyetlerin tamamını kapsamaktadır. Halk eğitim merkezi olarak en önemli hedefimiz, bilgiyle donanmış, bilgiyi üreten ve kullanabilen insanlarımızın sayısını arttırarak onları hak ettikleri bir yaşam standardına kavuşmalarına yardımcı olmaktır” dedi.

 

Her zaman, her yerde, herkes için eğitim parolasıyla faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Ensari, “Bingöl Halk Eğitim Merkezi, ülkemizin kalkınması için ihtiyaç duyulan yetişmiş iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki-teknik ve sosyal kültürel alanlarda kurslar açmakta, kursiyerlerimize bir meslek öğretmenin ve el becerilerini geliştirmenin yanında, bilgi ve beceriyle donatılmış bireyler olarak onları bilinçli bir insan olarak hayata hazırlayıp sorgulayıcı ve üretken bir kişilik kazandırmak için de çalışmalarına devam etmektedir. En önemli amacımız, annelerimizi, kızlarımızı her yönden bilgiyle, beceriyle donanmış, bilinçli ve üretken bir seviyeye getirmektir. Bu serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyor ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Ensari'nin konuşmasının akabinde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, 2010-2011 eğitim dönemi içerisinde kurumu tarafından verilen kurslarda başarılı çalışmalara imza atarak bugünkü sergiyi hazırlayan kursiyerlere teşekkür ederek, göze hoş gelen emeği göz nuru eserlerin hazırlandığını söyledi.

 

Kursların önemine değinen Hansu, bayanlara çok önem verdiklerini ve eğitimli bayanların gelecek nesillerin oluşmasında çok önemli rol alacaklarının altını çizdi.

 

Kursiyerlerin kendilerini geliştirmelerini isteyen Hansu, bayanlara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Belge töreninin ardından serginin açılışı yapıldı. Sergiyi dolaşan davetlilere, kursiyerler tarafından mahalli yemek ikram edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aydın argun ağa (@Misafir_4677)
26 Mayıs 2011 Perşembe 18:24
yoruma gerek yoktur elerınıze sağlık güveçli halkına ve hocalarına nice başarlılar
allah sizlere yardımcı olsun
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın