KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Güneşin doğuşu 3 bin 250 rakımlı Kale tepesinden izlendi

Mehmetçik 3 bin 250 rakımlı bölgeyi terörden temizledi, yeniden turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Güneşin doğuşu 3 bin 250 rakımlı Kale tepesinden izlendi
10 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ 15:35
13
2666
2
AA aa

Geçmiş yıllarda vatandaşların belirli aralıklarla gittiği ancak terör nedeniyle uzun yıllardır kimsenin uğramadığı 3 bin 250 rakımlı Kale tepesi, Mehmetçiğin başarılı operasyonlarıyla terörden temizledi ve yıllar sonra güneşin doğuşu yeniden izlendi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi bölgesinde bulunan 3 bin 250 rakımlı Kale tepesinde güneşin doğuşu yeniden misafirlerini ağırladı. Uzun yıllardır terör nedeniyle vatandaşların gitmekte tedirginlik yaşadığı tepe, Mehmetçiğin başarılı operasyonlarıyla terörden arındırıldı. Terörden temizlenen bölgenin yeniden turizme kazandırılması için valilik koordinesinde Karlıova Kaymakamlığınca 3 bin 250 rakımlı tepeye rota gezisi düzenlendi. Vali Ahmet Hamdi Usta ve il protokolünün katıldığı etkinlikte güneşin doğuşu izlendi. Akşam saat 22.00'da merkezden hareket eden ve yaklaşık 3 saatlik araç yolunun ardından bölgeye ulaşan il protokolü, burada birkaç saat mola verdikten sonra 1,5 saatlik yürüyüşe geçerek zirveye tırmandı. Sabah saat 05.25'te güneşin doğmasıyla ortaya hem renkli hem de kartpostallık görüntüler çıktı.

''Terörden arındırılan bu bölgede artık insanlarımız rahatlıkla gelip güneşin doğuşunu Karlıova'dan izleyebilecekler''

Tepede gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ''Bingöl'deki arkadaşlarımızla beraber 3 bin 250 rakımlı Kale tepede Karlıova'da güneşin doğuşunu izledik. Tabi bundan sonraki yapacağımız çalışmaları planlamak amacıyla buradayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda terörden arındırılan bu bölgede güvenlik kuvvetlerimizin, jandarmamızın, emniyetimizin yaptığı çalışmalarla terörden arındırılan bu bölgede artık insanlarımız artık rahatlıkla gelip güneşin doğuşunu Karlıova'dan izleyebilecekler. Bu anlamda güvenlik kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum. Buraları yeniden turizme açtığımız için. Karlıova kaymakamımız da çok güzel bizi ağırladı. Gecenin saat 22.00'ında başladı yolculuğumuz. Bir mevkide mola verdik, yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüşten sonra tepeye geldik. Güneşin doğuşunu hep beraber izledik inşallah önümüzdeki yıllarda bütün vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.

Bölgede güvenli bir ortamın sağlandığını belirten Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, “Karlıova ile özdeşleşmiş olan güneşin doğuşunu ilk kez burada izleyerek tecrübe ettik. Buradaki önemli olan şu daha önce bu coğrafya terörle mücadele etmiş bir coğrafyaydı, şimdi güvenlik güçlerimizin marifetiyle çok şükür biz gönül rahatlığıyla buraya gelip bu güneşin doğuşu seyrini izleyebildik. Vatandaşlarımıza da güvenli bir ortam sağladığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İbrahim Çapak ise ''Dün gece buraya gezi niyetiyle geldik. Dünyanın en güzel yerinde doğan güneşi gördük. Hakiketten gördüğümüzde muhteşemdi. Bu muhteşemliği sadece biz değil bütün Bingöl, bütün bölge görsün istiyoruz. Burası yatırıma değer” şeklinde konuştu.

Etkinliğe Vali Usta'nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, kurum amirleri katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111062)
11 Ağustos 2024 Pazar 07:24
Zamanın, güzelliklere şahitlik etmesi daim olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111061)
10 Ağustos 2024 Cumartesi 17:30
Çok şükür
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın