KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Gülderen'in almanya gezisi tamamlandı

Gülderen Çalışanlar Derneği’nin T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen “Doğal Afetlerde Arama, Kurtarma ve Acil Müdahale Hizmetlerinin Avrupa'daki Örneklerinin İncelenmesi” adlı hareketlilik projesinde teknik elemanlardan oluşan ikinci grup Almanya’nın Aachen şehrindeki 2 haftalık teknik inceleme gezisini bitirerek yurda döndü.

Gülderen`in almanya gezisi tamamlandı
14 MAYIS 2012 PAZARTESİ 08:24
0
1850
0
AA aa

Gülderen Çalışanlar Derneği'nin, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen “Doğal Afetlerde Arama, Kurtarma ve Acil Müdahale Hizmetlerinin Avrupa'daki Örneklerinin İncelenmesi” adlı hareketlilik projesinde teknik elemanlardan oluşan 2.grup Almanya'nın Aachen şehrine yaptığı iki haftalık inceleme gezisini bitirerek yurda döndü.

Bingöl Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi (TÜTEV) ile ortaklaşa gerçekleştirilen projedeki 30 teknik elemanın öğrendikleri bilgileri sahadaki eğitimlerde kullanacaklarını belirten Gülderen Çalışanlar Derneği Başkanı M.Süleyman Özkılıç," İkişer hafta olarak düzenlenen ve toplamda 30 kişinin katıldığı inceleme gezisini sağ salim tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımcılarımız proje ile meslekî yeterlilik, dil ve kültürel açıdan bilgi ve deneyimlerini artırmışlardır. Proje kapsamında katılımcılarımız ev sahibi ülkede konu ile ilgili gördükleri yeni teknolojik gelişmeleri yakından inceleyerek, mesleki deneyimlerini de artırmıştır. Ayrıca Almanya'da farklı şehirlerde geziler yaparak kültürel farklılıkları tanıma imkânı da bulmuşlardır. İnceleme gezisinin ilimize büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

İnceleme gezisinde yer alan İl Afet ve Acil Durum Müdürü M.Emin Boğatekin, Almanya'da doğal afetler ile ilgili uygulamaları yerinde görmek kendileri için eşsiz bir tecrübe olduğunu belirterek “Çalışma alanımız ile ilgili bu inceleme gezisi bize büyük katkı sağladı. Avrupa'daki uygulamalar ile ülkemizdekileri karşılaştırma fırsatı bulduk. Proje sahibi derneğimize ve proje ortaklarına çok teşekkür ederim” dedi.

Gezide bulunan Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürü Gıyasettin Gürsaçtı ise doğal afetlere müdahale konusunda bilgi ve becerilerinin arttığını, konu ile ilgili teknolojik gelişmeleri yerinde inceleyerek yeterliliklerini geliştirdiklerini, bu yönüyle ve kültürel anlamda geziden çok faydalandıklarını ifade etti. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın