KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Gül'den 0lk veto sinyali

Cumhurbaşkanı yeni anayasa taslağı konusunda Erdoğan'ı uyardı.

Gül`den 0lk veto sinyali
18 EYLÜL 2007 SALI 08:55
0
1263
0
AA aa
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni anayasa taslağı konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan'ı uyardığını belirterek şöyle konuştu: Başbakan'la konuştum, usule dikkat edelim, parti anayasası gibi yansımasın, dedim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara Ticaret Odası (ATO) heyetini kabulünde, kamuoyunda “parti anayasası” eleştirilerine neden olan, yeni anayasa taslağına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

BİZİ DE YANINIZDA GÖTÜRÜN

Cumhurbaşkanı Gül, dün İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ve beraberindeki heyeti, ardından da ATO Başkanı Sinan Aygün ve ATO yönetimini kabul etti.

ATO heyeti, ziyaret sırasında Gül'e, “Türkiye'nin ekonomi politikalarına müdahil olun. Özal ve Demirel dönemleri gibi birlikte gezelim. Bizi de yanınızda götürün. ihracatı artıralım” dedi. Bunun üzerine Gül'ün de “Beraber çalışacağız. Ülkenin başarısı için ne gerekiyorsa yapacağız” dediği belirtildi.

ATO heyetinin Gül'ü ziyareti sırasında, sivil anayasa taslağı da gündeme geldi. Taslağa ilişkin medyaya sızan haberleri hatırlatan Sinan Aygün'ün, kamuoyundaki tartışmalara da değinerek, “Ülkenin birlik ve beraberliğine önem verilmesi gerekir. Yeni anayasanın tek parti anayasası olmasını istemiyoruz. Bu konuda endişelerimiz var. Anayasa taslağı, türban tartışmalarına indirgenmemeli. Sivil anayasa konsensus sağlanarak hazırlanmalı” dediği belirtildi.

Sinan Aygün'ün bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün, anayasa taslağına ilişkin gelişmeleri yakından izlediğini ifade ettiği ve “Sayın Başbakan'la görüştüm. ‘Anayasayı hazırlarken usule dikat edelim. Parti anayasası gibi yansımasın' dedim” diye yanıt verdiği öğrenildi.

ASKERE MORAL İÇİN GİTTİM

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne geçen hafta içinde yaptığı gezisini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Askere moral vermek ve destek olmak için yaptık. Kimsenin gitmediği yerlere gittik. Çok güzel kaynaşma oldu. Terör olmazsa, ülkenin önü açık” diye konuştu.

KULİSLER: KÖŞK VETO EDEBİLİR

Gül'ün sivil anayasa konusunda ATO heyetine aktardığı görüşler, başkent kulislerinde, “Anayasa taslağı bu haliyle kabul edilip Köşk'e gönderilirse, veto edilebilir” yorumlarına neden oldu.




First Lady'nin ilk seyahati KUZEY KIBRIS'a

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk yurtdışı gezisi için bugün KKTC'ye gidiyor. First Lady Hayrünnisa Gül'ün de eşine bu ziyarette eşlik etmesi bekleniyor.

Ancak kendisinin, Cumhurbaşkanı Gül'den ayrı bir programla bu seyahate katılabileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Gül KKTC'de, mevkidaşı Mehmet Ali Talat ve Rauf Denktaş'la görüşecek. Gül, KKTC Kolordu Komutanlığı'nı da ziyaret edecek. “Türkiye'nin Kıbrıs Türkleri'nin yanında olduğu” mesajını dünyaya verecek.




SÖZCÜ CEMİL ÇİÇEK SİTEMLİ : Önyargılı olmayın gerilim yaratmayın

BaŞbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Anayasa değişikliğinde önyargılı olunmamasını” istedi.

“Bizim dediğimiz olacak anlayışında değiliz” diyen Çiçek, şöyle devam etti:

“Önyargılardan uzak, bilimsel çalışmalara açık bir anayasa getiriyoruz. Üzerinde çalıştığımız, taslağın taslağıdır. Bunun bir kısmı kamuoyuna yansıdığında, bir karşı duruş ve önyargılardan hareketle gerilim yaratılıyor.Anayasa'yı görmeden, siluetine ateş edenleri gördük. Herkesin görüşü alınıp tartışılacak. Aceleye getirmeyeceğiz. Türbana takılmayın.”

AKŞAM
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın