KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Gül bugün romaya uçuyor

Ortadoğu barış konferansı, yarın Roma'da yapılacak. Konferansa ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, AB Dönem Başkanı Finlandiya, Mısır, Suidi Arabistan, Ürdün ve Lübnan katılıyor.

Gül bugün romaya uçuyor
25 TEMMUZ 2006 SALI 11:03
0
1164
0
AA aa
Ortadoğu krizinin masaya yatırılacağı Ortadoğu barış konferansı, yarın Roma'da yapılacak. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün temsil edeceği konferansa ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, AB Dönem Başkanı Finlandiya, İspanya, Kanada, Finlandiya, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları düzeyinde katılacak. BM Genel Sekreteri ve Dünya Bankası Başkanının da katılmasının beklendiği konferansta, Lübnan'ın da başbakan düzeyinde temsil edilmesinin gündemde olduğu, ancak bölgedeki gelişmelere göre değişikliğe gidilebileceği belirtiliyor.

Diplomatik kaynaklar, Japonya ve Çin'in de Roma'daki toplantıya dahil edilmelerinin ihtimal dahilinde olduğunu kaydediyor. Roma'ya bu akşam hareket etmesi öngörülen Dışişleri Bakanı Gül'ün de konferansta bir konuşma yapması bekleniyor. Konferansın yarın öğleden sonra sona ermesi, ardından da ortak bir açıklama yapılması planlanıyor. Konferanstan önce de, katılımcı ülkelerin Ortadoğu'dan sorumlu yüksek düzeyli memurları bir araya gelecek.

KONFERANSIN GÜNDEMİ

Konferansın gündeminde, bölgede ateşkesin sağlanması için izlenebilecek stratejiler, insani yardım için güvenli bir koridorun tesisi ve uluslararası askeri gücün oluşturulması bulunuyor. BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Roma'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, Ortadoğu'daki çatışmaların ele alınacağı Roma Konferansında amacın, soruna somut çareler getiren bir paketin ortaya çıkması olduğunu söylemişti. Annan, ''Önemli olan, Roma Konferansından elimizde bu sorunu nasıl halledeceğimizi gösteren somut bir stratejiyle çıkabilmek. Konferanstan elimiz boş dönmek ve bir kez daha umutların kırıldığını görmek istemiyoruz'' diye konuşmuştu.

İTALYA ÖNERDİ, ABD ONAYLADI

İtalya'nın önerisi ve ABD'nin onayıyla gündeme gelen konferansın Roma'da düzenlenmesi, geçen Cuma günü kararlaştırılmıştı. Başlangıçta, bu konferans, yaklaşık bir yıl önce Batı'dan ABD, Rusya, İtalya, İngiltere, Fransa'nın, Ortadoğu'dansa Lübnan, Mısır ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla Lübnan'a destek amacıyla oluşturulan ''çekirdek grup'' bünyesindeki ülkelerin temsilcilerinin bir araya gelmeleri olarak planlanmıştı. Bu ülkelere ek olarak, İtalya'nın önerisiyle İspanya ve Almanya'nın, ABD'nin önerisiyle de Ürdün'ün, Roma'daki toplantıya çağrıldıkları duyurulmuştu. Ancak geçen cuma gününden bu yana yaşanan gelişmeler neticesinde, Roma'daki konferansa katılacak ülkeler arasına Türkiye, Kanada ve Finlandiya da dahil edildi.


AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın