KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Grup yürüyüş'ten konser

Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi’nde konser veren Grup Yürüyüş, seslendirdikleri kardeşlik ve direniş ezgileriyle başta Suriye ve Mısır olmak üzere İslam coğrafyasına duyarlılık çağrısında bulundu.

Grup yürüyüş`ten konser
14 MART 2014 CUMA 02:34
0
1516
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Kulübü'nün düzenlediği “Suriye Halkıyla Dayanışma Kermesi ve Grup Yürüyüş Konseri” yoğun ilgi gördü.

Suriye ve Mısır'da yapılan zulümlerin sinevizyon gösterimi başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, ‘İslam dünyasında emperyalist devletler ve yerli işbirlikçilerinin yaşattığı zulümlere' dikkat çekti.

Yılmaz, “Bizler peygamberlerin varisleriyiz, onların açtığı yoldan yürümeliyiz. Adem'den Muhammed As kadar gelen vahyi süreçlerde, bütün resuller insanları vahiyle uyararak onları uzak kaldıkları fıtratlarıyla buluşturmaya çalıştılar. Bizler bugün İslam dünyasında büyük bir kavgaya şahit oluyoruz. Bu ümmetin yeniden var olma davasıdır. Son iki asırda tohumları atılan uyanış çabalarının bir süreği olan bugünkü uyanış süreci, bizlere Afgani'leri, Abduh'ları, Hasan El Benna'ları, Seyyid Kutupları, Abdülkadir Udeh'leri ve Zeynep Gazali'leri hatırlatıyor. Onların başlattığı uyanış çabaları bugün diktatörlükler karşısında büyük bir kıyam hareketine dönüşmüştür.

Suriye ve Mısır ağırlıklı olmak üzere yaşanan savaşta bizlere düşen sorumluluk kardeşlerimizle dayanışma ruhunu ve imkanlarını diri tutmak ve büyütmektir. Bizler bu bilinçler ifsadın, tuğyanın, zulmün karşısında insanları vahiyle buluşturma sorumluluğunu yerine getiren şahitler olmalıyız. Peygamberler insanlar üzerine şahitliklerini yerine getirdiler. bizler de peygamber varisleri olarak insanlara şahit olmalıyız. Bu takdirde rabbimiz ezilenlere, mazlumlara vaat ettiği varisliği mümkün kılacaktır. O, vadinden dönmez” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yoğun sevgi gösterisiyle sahneye çıkan Grup Yürüyüş ekibi, Suriye ve direniş temalı marşları ile doyumsuz bir konser verdi.

İslam dünyası arasına çizilen sınırların anlamsız olduğunu belirten Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan, “Biz bir ümmetiz, sınırlar bizim için anlam taşımıyor. Türk, Kürt, Arap, hepimiz biriz, bir ümmetiz. Bizler bu nedenle ‘Ne mutlu Müslümanız' diyoruz. Bu gece seslendireceğimiz ezgilerimizi ezlen, zulüm gören, esaret altında olan, şehit olan, ve zalimlere karşı mücadele veren kardeşlerimize armağan ediyoruz.

Son çıkardığımız ‘Hurriya' albümünde de Suriye direnişi ağırlıklı ezgilerimiz var. Suriye'de 4 yıldır bir direniş var. Her gün 100 kardeşimiz katlediliyor. 4 yıldır 150 bin kardeşimiz katledildi, on binlerce kardeşimiz, yaralandı, milyonlarcası da muhacir oldu. Keskin nişancılar ise her gün çocukları vurmaya devam ediyor. Tüm bunlara rağmen kardeşlerimiz kıt imkanlara rağmen direnmeye devam ediyor” dedi.

Konser boyunca Grup Yürüyüş'e özel istek yağdıran dinleyiciler her şarkıya coşkulu bir şekilde eşlik ettiler. Konser sonunda çocukları sahneye davet eden Grup Yürüyüş, yine dinleyicilerin yoğun talebi üzerine konserin finalini “Yalla İrhal Ya Beşşar u Yalla İrhal Ya Sisi” ile yaptı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın