KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Görmez görevde kalmalı

İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, ​Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevinde kalması gerektiğini söyledi.

Görmez görevde kalmalı
31 TEMMUZ 2017 PAZARTESİ 21:02
0
1704
0
AA aa

İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Şenlik, 2010 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Görmez'in görevini bırakacağı yönündeki haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görmez'in ümmetçi bir bakış açısına sahip olduğunu belirterek, görevde kalması gerektiğini söyleyen Şenlik, Görmez' in İslam'a hakkıyla hizmet ettiğini, toplumu İslam ile aydınlatmak için çabaladığını ve bunun için her kesime ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Şenlik, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatının kuruluşundan bu yana göreve gelenler arasında  Mehmet Görmez'in faaliyetleriyle dikkat çektiğini belirterek, Görmez'in İslam'a hizmet eden, toplumu İslam dini ile aydınlatmak ve her kesime ulaştırmak için çaba harcayan bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Görmez'in medrese kökenli olduğuna dikkat çeken Şenlik, "Mehmet Görmez'in kendisi medrese kökenli bir âlimdir. Özellikle Kürdistan medreselerinde, Kürdistan âlimlerinin dizlerinin dibinde yetişmiş bir âlimdir. Mehmet Görmez'in İslam dinine bakış açısı ümmetçi bir bakış açısıdır.  Önceki başkanlar gibi ırkçı, ulusalcı yönetimin güdümüne giren değil, onları etkileyen onları dahi İslami bazı değerleri kabullenmeye, cumhuriyet Türkiye'sinde birçok konulara İslami hizmetleri götürme noktasında idarecileri etkileyen bir şahsiyettir." ifadelerini kullandı.

Görmez'in kenara çekilmesinin bir kayıp olduğunu ifade eden Şenlik, "Mehmet Görmez hoca önceki sorunları yaşamamak için, bir tatsızlık olmadan kenara çekilmek istedi. Bu bizim için bir kayıptır. Bilge adam diyebileceğimiz birinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bulunması bir fırsattır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın