KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Gönulleri fethetti

Dünyanın en iyi sol kanat oyuncularından John Arne Riise'ye nefes aldırmayan ve galibiyet golümüzün pasını veren 22 yaşındaki sağ bekin hayatı film! Bir sezonda bin film seyreden Gökhan, 23 Ekim'deki PSV maçıyla başlayan çıkışını inanılmaz bir hızla sürdürüyor.

Gönulleri fethetti
19 KASIM 2007 PAZARTESİ 08:55
0
971
0
AA aa
A Milli Futbol Takımımız, Norveç deplasmanında aldığı kritik galibiyetle kötü gidişe son verirken, Gökhan Gönül sergilediği muhteşem futbolla tüm Türkiye'nin gönlünü fethetti. Aslında maça ilk 11'de başlaması beklenen, ancak sürpriz bir kararla yedek soyunan Gökhan, 16. dakikada İbrahim Kaş'ın sakatlanıp çıkması üzerine oynama şansı buldu. Böylelikle ilk kez A milli formayı giyme onuruna erişen Fenerbahçeli futbolcu, oyuna bir girdi pir girdi. O dakikaya kadar milli takımımızın üstüne dalga dalga gelen Norveç'in sol kanat oyuncusu John Arne Riise'nin önüne adeta Çin Seddi ördü. Gökhan girene dek, kendisine dünya çapında şöhret kazandıran uzun taç atışlarından altı tane yapma şansı bulan Riise, Gökhan'dan sonra nefes bile alamadı. Savunmasıyla Norveç'in sol kanattan geliştirdiği akınları bıçak gibi kesen genç futbolcu, bununla da yetinmedi, sık sık hücuma çıktı ve Nihat Kahveci'ye galibiyet golümüzün asistini yaptı. Oslo'daki tarihi 90 dakikayı alnının akıyla tamamlayan genç Gökhan, yediden yetmişe herkes tarafından "maçın kahramanı" ilan edildi.

Peki kimdi bu Gökhan Gönül? Buralara nasıl geldi? Bu soruların cevabını araştırdığımızda, örnek bir sporcu profili ile karşılaştık. Hayatının bir film gibi olduğunu öğrendik...

Fatih Terim G.Saray'a istemişti

Gökhan Gönül
1985 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde dünyaya geldi. 6 yaşında ailesiyle Bursa'ya yerleşti. 3 erkek kardeşin en büyüğü. Futbola Bursa Yolspor'da kaleci olarak başladı. 14-16 Yaş takımında iken Bursaspor ile oynanan ve 3-3 biten bir final maçında Yolspor'un üç golünü atınca dikkatleri üzerine çekti. Bursaspor'dan transfer teklifi aldı ama kabul etmedi. 2002'de Galatasaray ve Gençlerbirliği'nden teklifler aldı. Galatasaray ile görüşmeye gitti. O dönem sarı kırmızılı takımı çalıştıran Fatih Terim kendisiyle yakından ilgilendi. Ama o Gençlerbirliği'ni tercih etti. Başkent takımında sakatlığı nedeniyle 4 ay futboldan uzak kaldı ve Oftaş'a kiralık gönderildi. Oftaş'ta 4 yılda 3 şampiyonluk yaşayarak 3 Lig'e çıktılar. Geçtiğimiz yıl İkinci Lig A Kategorisi'nin en değerli futbolcusu seçildi. Sağ bek oynamasına rağmen Oftaş formasıyla çıktığı 95 resmi maçta 16 gol atmayı başardı.

Kaderini Zico değiştirdi

Sezon başında Galatasaray'dan da teklif almasına rağmen Fenerbahçe'ye gelen Gökhan'ın kaderi sarı lacivertli takımın 23 Ekim'de PSV Eindhoven ile deplasmanda oynadığı maçta değişti. Teknik direktör Arthur Zico, genç futbolcuyu sürpriz bir kararla Şampiyonlar Ligi'nin en kritik maçlarından birinde sahaya sürdü. Hayatında ilk kez böylesine önemli bir maçta forma giymesine rağmen 40 yıllık Fenerli gibi oynayan Gökhan, o günden sonra sarı lacivertli takımın bankosu oldu. Fenerbahçe'de oynadığı 6 resmi maçtan sonra Fatih Terim tarafından ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağrıldı. İbrahim Kaş sakatlanınca, Türk futbol tarihinin dönüm noktalarından biri olan Norveç maçında oynama şansı buldu.

Günde beş film izliyor

Norveç maçı dönüşü milli takım uçağında duygularını futbolcu arkadaşlarıyla paylaşan Gökhan, hiçbir korku yaşamadığının altını çizerek, "Sadece ufak bir heyecanım vardı. Onu da ilk topla buluşmamda üzerimden attım. Kendime güvenim vardı. Allah beni utandırmadı" dedi. 5 ay önce evlenen Gökhan'ın en büyük zevki film izlemek. Öyle böyle değil, neredeyse günde 5 film izliyor. Kendi deyimiyle bir sezonda bin film seyretmiş. Kamplarda ve deplasmanlarda DVD'lerini hep yanında taşıyor. Yani, hayatı film.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın