KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

'Gönül rahatlığıyla yiyin!'

Tarım Bakanı Mehdi Eker GDO'lu ürünlerle ilgili "Türkiye'deki ürünler için endişelenmeyin" dedi

`Gönül rahatlığıyla yiyin!`
08 KASIM 2009 PAZAR 08:27
0
1434
0
AA aa
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, GDO ürünlerle ilgili ''Ben vatandaşlarıma Türkiye'de yetiştirilen tüm sebze ve meyveyi ve tüm tarımsal ürünleri gönül rahatlığıyla tüketmelerini öneriyorum. Hiç endişe etmelerine gerek yok'' dedi.

Recep BOLAT / AHT


25. İSEDAK (İslam Konferansı Teşkilatı ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi) Toplantısı Bakanlar Oturumunun açılışının ardından Tarım Ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker gazetecilerin GDO'lu ürünlerle ilgili sorularını yanıtladı. Kamuoyunda tartışmanın şeklinin yanlış olduğunu belirten Eker konunun bilimsel olduğunu ve tartışmanın uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Eker ''Ama ben işin uzmanı olarak konuşan bir kişi dışında kimseyi görmüyorum'' diyerek konunun yanlış zeminde tartışıldığını söyledi.

Bakan Eker, ''Örneğin sürekli GDO'dan bahsediliyor ve sebze meyve gösteriliyor. Bu aslında tipik bir cehalet örneği. Çünkü sebze meyveyle bu konunun hiç bir ilişkisi yok. Sebze meyve gösterilirken de Türkiye'deki üreticilere, çiftçilere, seracılara zarar veriliyor. Ben vatandaşlarıma Türkiye'de yetiştirilen tüm sebze ve meyveyi ve tüm tarımsal ürünleri gönül rahatlığıyla tüketmelerini öneriyorum. Hiç endişe etmelerine gerek yok'' diye konuştu.

Eker, yönetmeliğin GDO'ların Türkiye'ye girişini serbestleştirmek için değil, aksine dünyada AB standartları doğrultusunda bunun değerlendirmesini yapacak, risk analizini yapacak şekilde, denetim ve kontrol mekanizmasını geliştiren ve bunu ilk defa yapan bir yönetmelik olduğunu dile getirdi. Bakan Eker sözlerini şöyle sürdürdü: ''Daha önce böyle bir mevzuat yok. İlk defa bu yönetmelikle daha sıkı bir denetim, daha ciddi bir denetim, daha iyi bir kontrol geliyor. Türkiye'deki insanların, hayvanların, bitkilerin, çevrenin sağlığının korunmasını öngören bir yönetmelik. İnsanlar konuşmadan önce çıkardığımız bu yönetmeliği anlayarak baştan sona okusunlar. Anlaşılmayan bir taraf varsa da Tarım Bakanlığı'ndan bilgi alsınlar ve öyle konuşsunlar. Farklı görüşler olabilir. Biz her görüşe saygı duyarız ama bilimin konusunu bırakın bilim adamları tartışsın.''

EL BEŞİR'İN TÜRKİYE GELMESİNDE BİR SAKINCA YOK


Bakan Eker, bir gazetecinin ''Günlerdir Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in gelişi tartışılıyor. El Beşir'in gelişi sizce İSEDAK Toplantıları'nın önüne mi geçti?'' sorusu üzerine ise, ''Sudan, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Üyesi bir ülke mi? Buraya da İKÖ üyesi ülkelerin devlet başkanları, bakanları davetli. Dolayısıyla Sudan Cumhurbaşkanının da buraya gelmesinde bir sorun yok'' yanıtını verdi.

HT
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın