KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Göltepesi'nden yılsonu sergisi

Yılsonu sergilerine bir yenisini daha ekleyen HEM ve ASO Müdürlüğü, bu yıl dördüncü sergiyi Göltepesi Köyü'nde açtı...

Göltepesi`nden yılsonu sergisi
10 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 12:25
0
1389
0
AA aa
Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM ve ASO) Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda üretilen eserler, yılsonu sergileriyle görücüye çıkarılıyor. Bu yıl tüm kurs merkezlerinde üretilen çalışmaları düzenlenen sergilerle halka sunan HEM ve ASO Müdürlüğü, önceki günlerde Ilıcalar Beldesi, Güveçli Köyü ve Ağaçeli Köyü'nde açılan serginin akabinde dördüncü sergiyi merkez Göltepesi (Çan) Köyü'nde açtı. Programda 1 giyim ve 2 tane de makine nakış kursuna katılım gösteren 58 kursiyere belge verildi. Dün saat 11.00'da Göltepesi Köyü'nde açılan sergiye Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ve eşi Türkan Hansu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Korkulu, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'in eşi Özay Çelik, kurum amirleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. İl genelinde farklı alanlarda toplam 93 kursun açıldığını hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Korkulu, Göltepesi Köyü'nde açılan sergi ile dördüncü yılsonu sergisi olduğunu söyledi. Giyim ve makine kurslarına 58 bayanın katıldığının altını çizen Korkulu: “Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun istihdama yönelik mesleki kursların açılması hususunda talimatları ve destekleriyle yıllardır ilimizde uygulanmayan ücretli usta öğretici görevlendirme uygulamasına geçilerek ilk etapta giyim, nakış, el sanatları, takı tasarım ve kuaförlük gibi birçok mesleki ve teknik kurslar olmak üzere 93 adet kurs açılmıştır. Yılsonu olması itibariyle bu kurslarımız yıl içersinde yaptıkları ürünlerin yer aldığı bir sergi açıldı. Götepesi Köyü'nde açılan kurslarımıza katılan 58 bayana belgelerini veriyoruz” şeklinde konuştu. HEM ve ASO Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, yeterince kursiyer ve usta öğreticisi olan bütün yerleşim yerlerine bu tür kursların açılacağını belirterek: “Bu kurslarımızda sadece beceri değil aynı zamanda kültürel derslerde verilmek suretiyle bayanlara eğitim verilecektir. Bu sayede hem bilgi hem de beceri konusunda iki yönlü eğitim verilecektir” dedi. Sertifika dağıtım töreninin ardından davetliler sergiyi gezdiler. Program sonunda davetlilere, kursiyerlerin hazırladığı mahalli yemekler ikram edildi. HEM ve ASO Müdürlüğü, bugün Halk Eğitim Merkez binasında saat 11.00'da başka bir serginin açılışını yapacak.

bingol kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın