KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Göç verileri açıklandı!

Bingöl’de geçtiğimiz yıl 11 bin 205 kişi göç ederken, 10 bin 304 kişi ise Bingöl’e yerleşti.

Göç verileri açıklandı!
22 MART 2017 ÇARŞAMBA 22:44
0
3432
0
AA aa

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, 2016 yılında Bingöl'den 11 bin 205 kişi başka illere göç ederken, 10 bin 304 kişi ise başka illerden Bingöl'e göç etti.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl 5 milyon 238 bin 806 kişinin farklı illere göç ettiği tespit edildi. Göç edebilecek her bin kişi için net göç sayısını ifade eden net göç hızı en yüksek kentler Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kentler oldu.

Net göç hızı negatif olan en yüksek kentler -37,09 ile Hakkari, -29,98 ile Ağrı, -26,56 ile Şırnak oldu. Net göç hızı pozitif olan en yüksek kentler ise 121,52 ile Bayburt, 49,67 ile Gümüşhane, 34,54 ile Giresun oldu. Bingöl'ün net göç hızı ise -3,34 olarak hesaplandı. Bingöl, göç veren 36 il arasında 26'ıncı sırada yer aldı.

Net göç hızı negatif olan en yüksek ilçelerin başını Kiğı çekti. Kiğı -27,72 net göç hızı ile ilk sırada yer alırken, Kiğı'yı -22,94 ile Adaklı, -16,62 ile Genç, -14,03 Genç, -7,33 ile Yedisu takip etti. Karlıova net göç hızı pozitif olan en yüksek ilçe oldu. Karlıova net göç hızı 5,91 ile ilk sırada yer alırken, Karlıova'yı 2,02 ile merkez ilçe, 1,15 ile Yayladere takip etti.

Geçtiğimiz yıl Bingöl merkez ve ilçelerinin aldığı göç sayısı ise şöyle: Merkez 7 bin 402, Genç bin 388, Karlıova bin 993, Kiğı 364, Solhan bin 132, Adaklı 374, Yayladere 156, Yedisu 133.

İlçelerin verdiği göç rakamları ise şöyle: Merkez 7 bin 93, Genç bin 963, Karlıova bin 809, Kiğı 500, Solhan bin 600, Adaklı 570, Yayladere 154, Yedisu 154.

BİNGÖL EN ÇOK İSTANBUL'DAN GÖÇ ALDI

Bingöl'ün en çok göç aldığı ilk beş il sırasıyla; İstanbul (2 bin 358 kişi), Diyarbakır (bin130 kişi), Elazığ (bin 15 kişi), Ankara (365 kişi), Malatya (363 kişi)

En az göç aldığı iller ise sırasıyla İstanbul (2 bin 373 kişi), Elazığ (bin 34 kişi), Diyarbakır (916 kişi), Ankara (642 kişi), Malatya (497 kişi)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın