KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

'Girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor'

İlhan: 'Son yıllarda dünya ve ülke gündeminin sürekli ilk sırasında yer alan işsizlikle mücadelede, yeni kurulacak olan işletmelerin ve bu işletmeleri kuracak girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşımaktadır.'

`Girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor`
04 ARALIK 2019 ÇARŞAMBA 17:27
3
1403
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın destek kalemlerinden; TÜBİTAK tarafından Yenilikçi ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile KOSGEB destekleri hakkında seminer gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan yaptığı konuşmada; “Son yıllarda dünya ve ülke gündeminin sürekli ilk sırasında yer alan işsizlikle mücadelede, yeni kurulacak olan işletmelerin ve bu işletmeleri kuracak girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Türkiye'de girişimcilik destekleri yoğunlukla devlet destekli olarak sağlanmaktadır. Bu desteklerin birçoğu TÜBİTAK ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilmektedir. Ülkemizde başta üniversite mezunu gençler olmak üzere işsiz bireyler uygun iş ve çalışma imkanı bulamadıkları için kendi işlerini kurmayı düşünmektedirler. Girişimci adayları yeni bir iş kurmaya karar verdiklerinde; işi kurmak için birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar. Gerçekleştirilen seminer ile ilimizde ki girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması ile girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine ilişkin olarak iş planı hazırlama ve uygulamaya yönelik gerekli bilgi ve deneyim kazandırılmaya çalışılarak kişilerin işletme kurma fikrinin olgunlaşması sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen seminere Bingöl Vali Yarımcısı Ali İhsan Başak, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, kurum müdürleri, öğretim elemanlarının yanı sıra,  Üniversitenin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumundaki öğrenciler, lisans, yüksek lisans veya doktara öğrenciler katıldı. Programda girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri üzerine sunumlar yapıldı.

Seminerin soru-cevap bölümü ile tamamlanmasında sonra proje fikri olan genç girişimcilere, proje fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri için izlemeleri gereken yollar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak program tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53234)
05 Aralık 2019 Perşembe 09:17
Bana birileri soylesin bu sanayi ve teknoloji bakanlığı ne is yapar burası kapansa hangi işler durur gecen gun yazdık murekep kurumadan yenisi hep toplantı konferans bide viyadük var gelen bakanlara gosterip gonderiyoruz Al-lah akıl fikir versin bizlere bu topluma hep toplantı uygulama sıfır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53223)
04 Aralık 2019 Çarşamba 22:28
Nihayet kamu kurumlara halka açildi, bu iyi bir gelisme. Universitelerin sosyal ve iktisadi bilimler ile birlikte daha cok teknik ve tip konularinda bolumler acarak ilgili.kurumlar ile birlikte ogrencileri gelecege hazirlamalari gerekir. Ogrenciler mezun olana kadar okuduklari bolum hakkinda maalesef pratik bilgi sahibi olamiyorlar. Iste bu nedenle ogrencilerin terorik yanı gelistirilirken mutlaka pratik yanlarinin da gelistirilmesi gerekir.
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB`dan İmar Planı Tepkisi!
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın