KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

GGC'DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ'NE ZİYARET

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve beraberindeki heyet, Bingöl basın Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette, her iki kuruluş arasında karşılıklı destek ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirildi.

GGC`DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ`NE ZİYARET
26 EKİM 2025 PAZAR 17:16
6
1608
1
AA aa

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Felat Bozarslan, Başkanvekili Aytaç Akhan, Yönetim Kurulu Üyesi Hozan Adar ve GGC üyesi Mehmet Emek'ten oluşan heyetle birlikte Bingöl Basın Konseyi'ni ziyaret etti.

Konsey Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan GGC heyeti, Konsey'in kuruluş süreci ve faaliyet alanları hakkında bilgi aldı; tebrik ve başarı dileklerini iletti.

Ziyarette iki kuruluş arasında karşılıklı dayanışma, mesleki işbirliği ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirilirken, ortak projeler ve bölgesel medya sorunları üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.

BAYRAKTAR: “DOĞRU BİLGİYE ULAŞMAK, HIZLI OLMAKTAN ÇOK DAHA DEĞERLİDİR”

Konsey Başkanı Hakim Bayraktar, yerel basının toplumsal yaşamda üstlendiği misyonun önemine dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Basın, yalnızca haber üreten bir mekanizma değildir; aynı zamanda toplumsal vicdanın sesi, kamuoyunun denge unsuru ve demokrasinin temel direğidir. Yerel basın bu yönüyle halkın sesi olma görevini en samimi biçimde yerine getirir. Bizim hedefimiz, Bingöl'de ve bölgemizde bu misyona sahip çıkan gazetecilik anlayışını kurumsallaştırmak ve güçlendirmektir.”

Bayraktar, etik gazetecilik ve doğru bilgiye ulaşma sorumluluğu konularına da özel vurgu yaptı:

“Günümüzde bilgiye erişim kolaylaştıkça, yanlış bilginin yayılma hızı da arttı. Bu nedenle gazetecilerin görevi yalnızca hızlı olmak değil, doğruyu bulmaktır. Doğru bilgiye ulaşmak, hızlı olmaktan çok daha değerlidir. Çünkü bir haberdeki yanlış, yalnızca bir kişiyi değil, bir toplumu etkileyebilir. Bizim önceliğimiz, doğrulanmış, tarafsız ve kamu yararını gözeten habercilik anlayışını yerleştirmektir.”

Basın emekçileri arasındaki dayanışmayı güçlendirecek ve mesleki eğitimleri önceleyecek birçok çalışma için önemli hazırlıklarının bulunduğunu, bu çalışmaları bölgesel işbirliğiyle güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, ziyaretlerinden ötürü GGC Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

BOZARSLAN; “YEREL MEDYA GÜÇLENDİKÇE, KAMU YARARI DA O ÖLÇÜDE KORUNUR”

GGC Başkanı Felat Bozarslan ise ziyaretin iki kurum arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti:

“Bingöl Basın Konseyi'nin kuruluşunu çok kıymetli ve yerinde bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ümit ediyoruz ki, basın camiasına önemli katkılar sunulur. Biz, gazetecilikte rekabetin değil dayanışmanın ön planda olduğu bir kültürü benimsiyoruz. Çünkü yerel medya güçlendikçe, kamu yararı da o ölçüde korunur.”

Bozarslan ayrıca, genç gazetecilerin desteklenmesi ve bölgesel iş birliğinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyaretin sonunda, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Bingöl Basın Konseyi arasında ortak çalışmalar yapılması ve iş birliğini güçlendirecek adımlar atılması üzerine de fikir birliğine varıldı.

KORKULUTAŞ'A ZİYARET

Konsey ziyaretinin ardından GGC heyeti, geçtiğimiz hafta trafik kazası geçiren Anadolu Ajansı Bingöl Muhabiri ve Bingöl Basın Konseyi Yönetim Kurlu Üyesi Rıdvan Korkulutaş'ı da evinde ziyaret etti.

Ziyarette, Korkulutaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi alınıp “Geçmiş olsun” dilekleri paylaşıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116560)
27 Ekim 2025 Pazartesi 09:48
Konsey Başkanı Hakim Bayraktar şu yeni yapılan avm etrafındaki klimalarıda bi haber yapsanız da belediye başkanı ve valimizinde görmesini sağlayın çarşı göbeğinde ağlama duvarı yaptılar sesten ve sıcaklıktan vatandaş çok şikayetçi
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın