KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Gerçek melek yüzlü benim

Mustafa Sandal'ın vokalistliğini yapan Beyza Durmaz, "Melek Yüzlüm" şarkısının kendisine yazıldığını söyledi.

Gerçek melek yüzlü benim
21 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 08:42
0
1058
0
AA aa
Sandal'ın tartışmalara yol açan, sevgilisi Emina için yazdığı söylenen "Melek Yüzlüm" şarkısının kendisine yazıldığını söyleyen genç şarkıcı, "Mustafa'nın hangi duygular içinde bu şarkıyı yazdığını bilmiyorum ama şarkıyı bana yapmıştı" dedi. Şarkıyı yazdığı dönemde Sandal'ın hayatında Emina'nın olmadığını söyleyen Beyza Durmaz, "Şarkıyı bana hediye etti ama daha sonra aramız açılınca bu fikrinden vazgeçti" diye konuştu.

Beyza Durmaz, uzun yıllar vokalistliğini yaptığı Mustafa Sandal'ın önce Emina'ya daha sonra da babaanesine yazdığı iddia edilen "Melek Yüzlüm" şarkısıyla ilgili sürpriz bir açıklama yaptı. Genç şarkıcı, "Mustafa'nın hangi duygular içerisinde bu şarkıyı yazdığını bilmiyorum ama o şarkıyı bana yapmıştı" dedi.

aç yıldır müzikle uğraşıyorsunuz?
- Profesyonel anlamda son sekiz yıldır müzikle uğraşıyorum. Üniversitede türkü söyleyerek başladım ve hálá devam ediyorum.

- Profesyonel anlamda son sekiz yıldır müzikle uğraşıyorum. Üniversitede türkü söyleyerek başladım ve hálá devam ediyorum.n Ama çocukluktan beri vardı müzik değil mi?
- Evet, iki yaşındayken Türk Sanat Müziği söylemeye başlamışım. Okula başladığımda gitar dersi aldım. Aslında üniversitede işletme okudum. Üniversiteyi bitirince bir şirkette çalışacaktım ama üniversitede türküleri modernize eden bir gruba katılınca "Ben en iyisi bu yoldan gideyim" dedim.

- Evet, iki yaşındayken Türk Sanat Müziği söylemeye başlamışım. Okula başladığımda gitar dersi aldım. Aslında üniversitede işletme okudum. Üniversiteyi bitirince bir şirkette çalışacaktım ama üniversitede türküleri modernize eden bir gruba katılınca "Ben en iyisi bu yoldan gideyim" dedim. n Müzik piyasasında kadın olmanın zor yönleri var mı?
- Albüm yapma aşamasında maddi destek bulmak çok zor. Piyasadaki büyük kurtlardan destek almak zorunda kalıyorsunuz ama ben albümümü bir arkadaşımın firmasında yaptım. Albümün promosyonunu da sponsorlarla hallettik.

- Albüm yapma aşamasında maddi destek bulmak çok zor. Piyasadaki büyük kurtlardan destek almak zorunda kalıyorsunuz ama ben albümümü bir arkadaşımın firmasında yaptım. Albümün promosyonunu da sponsorlarla hallettik. n Mustafa Sandal'la tanışmanız nasıl oldu?
- Mustafa Sandal'ın tonmaister'ini tanıyordum. O bana Mustafa Sandal'ın prodüksiyonunu üstleneceği yeni bir isim aradığını söyledi. Ama Mustafa Sandal'la tanışana kadar aradan bir yıl geçti. Tanıştığımız dönemde Sandal'ın vokalisti ayrılmıştı ve bana "Önce sahne deneyimi kazanmanı isterim, vokalistim olur musun?" diye sordu. Bu benim için çok iyi bir teklifti çünkü hem prodüksiyon yapacaktım hem de bu sürece kendimi hazırlayabilecektim.

- Mustafa Sandal'ın tonmaister'ini tanıyordum. O bana Mustafa Sandal'ın prodüksiyonunu üstleneceği yeni bir isim aradığını söyledi. Ama Mustafa Sandal'la tanışana kadar aradan bir yıl geçti. Tanıştığımız dönemde Sandal'ın vokalisti ayrılmıştı ve bana "Önce sahne deneyimi kazanmanı isterim, vokalistim olur musun?" diye sordu. Bu benim için çok iyi bir teklifti çünkü hem prodüksiyon yapacaktım hem de bu sürece kendimi hazırlayabilecektim.n Vokalistliğiniz ne kadar sürdü?
- Beş yıl Mustafa Sandal'ın vokalistliğini yaptım./_newsimages/4481896.jpg

- Beş yıl Mustafa Sandal'ın vokalistliğini yaptım.n Beş yıl çok uzun bir süre değil mi sahne tecrübesi kazanmak için?
- Evet, ben de çok şey öğrendim. Nasıl şarkı yazılır, albüm hazırlanır ve konser verilir öğrenmiş oldum. Ve böylece albümümü kendim yaptım. Bu aşamada Mustafa Sandal bana bire bir yardımcı olmadı.

- Evet, ben de çok şey öğrendim. Nasıl şarkı yazılır, albüm hazırlanır ve konser verilir öğrenmiş oldum. Ve böylece albümümü kendim yaptım. Bu aşamada Mustafa Sandal bana bire bir yardımcı olmadı. n Neden Mustafa Sandal'la çalışmadınız?- Mustafa Sandal ile bir noktada yol ayrımına geldik. Her şeyimle onun hakimiyetinde olmamı istiyordu. Ben de yürümek istiyordum.
n "Her şeyimle" derken, nasıl istekler bunlar?

- Onun dizinin dibinde, vokal olarak kalayım istedi.

- Onun dizinin dibinde, vokal olarak kalayım istedi.MELEK YÜZLÜMEMİNA İÇİN YAZILMADI
n Albüm yapmanızı istemedi mi?

- Evet, istemedi ama ben bunu beş sene sonra öğrenmiş oldum.

- Evet, istemedi ama ben bunu beş sene sonra öğrenmiş oldum.
n Bunu direk ondan mı duydunuz?

- Evet, o söyledi. "Piyasa kötü, arkamda kal. Böyle de gidiyor, daha ne istiyorsun" gibisinden konuşunca ben de "Albüm yapmak istiyorum" dedim. Sonuçta kendi bestelerim vardı, piyasa kötü de olsa belli bir hedefim vardı. Bu konuşmadan sonra da bağlantımız koptu. Tam üç yıldır konuşmuyoruz.

n Üç sene önce oldu yani...
- Evet, "Ben kendim albüm yapacağım" diyene kadar da iki yıl geçti.

- Evet, "Ben kendim albüm yapacağım" diyene kadar da iki yıl geçti.n "Melek Yüzlüm" şarkısıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Mustafa Sandal'ın şarkıyı Emina'ya daha sonra da babaannesine yazdığı söylendi. Siz o şarkıyla ilgili ne biliyorsunuz?
- Mustafa'nın bu şarkıyı hangi duygular içerisinde yazdığını bilmiyorum ama şarkıyı bana yapmıştı.
n Duygularını bilmiyorsunuz ama "Bu şarkıyı bana yaptı" diyorsunuz...


- Mustafa'nın bu şarkıyı hangi duygular içerisinde yazdığını bilmiyorum ama şarkıyı bana yapmıştı.
- Evet, Mustafa Sandal bu şarkıyı benim söylemem için yazdı. Hatta bu şarkıyı yanımda yazıp bana hediye etti. Albümümün ilk parçası olacaktı. Bu şarkı çok özeldi benim için.

n Peki, şarkıdaki sözler kime yazılmıştı?
- "Melek Yüzlüm"ü yazdığı dönemde Mustafa Sandal'ın hayatında kimse yoktu. Şarkıya dair magazin basınında çıkan hiçbir isim doğru değil. Şarkının Emina ya da babaanesi için yazıldığına da inanmıyorum.

- "Melek Yüzlüm"ü yazdığı dönemde Mustafa Sandal'ın hayatında kimse yoktu. Şarkıya dair magazin basınında çıkan hiçbir isim doğru değil. Şarkının Emina ya da babaanesi için yazıldığına da inanmıyorum.n Yani şarkıyı Emina'ya yazmadı...
- Hayır. Zaten o dönemde Mustafa Sandal'ın hayatında Emina yoktu.

- Hayır. Zaten o dönemde Mustafa Sandal'ın hayatında Emina yoktu.
n Neden şarkıyla ilgili iddialar ortaya atılınca konuşmadınız da şimdi konuşuyorsunuz?

- Ortada bir gurur meselesi var. Olaylar tazeyken "Polemiğe gireyim işi götüreyim" gibi görünmek istemedim. Ama hálá bu şarkının üstüne oynanıyor. Mustafa Sandal'ın 25 tane şarkısı var hiçbirine "Bu şarkı kime yazıldı?" denmiyor da niye bu şarkıya deniliyor? Aradan üç ay geçti hálá bu şarkı konuşuluyor. Artık ben de doldum.

Mustafa ile üç yıldır konuşmuyoruz ama birbirimizi severiz

n "Melek Yüzlüm" şarkısı size yazıldıysa neden albüme koymadınız?

- Mustafa Sandal aramız bozulduktan sonra şarkıyı bana vermeyeceğini söyledi.

n Peki, bu durum karşısında sizin tepkiniz ne oldu?
- Bozuldum tabii ve "Peki, sen bilirsin" dedim. Birkaç şarkı daha vardı ama "Melek Yüzlüm" özeldi. Çünkü o şarkı üstünde beraber çalışmıştık.

- Bozuldum tabii ve "Peki, sen bilirsin" dedim. Birkaç şarkı daha vardı ama "Melek Yüzlüm" özeldi. Çünkü o şarkı üstünde beraber çalışmıştık. n Eskiden aranızdan su sızmazken birden bire konuşmayacak kadar küs olmanız akıllara "Acaba aralarında bir şey mi vardı?" sorusunu getiriyor. Mustafa Sandal'la böyle bir yakınlığınız var mıydı?- Hayır, dediğim gibi her şey onun, beni hakimiyeti altına almak istemesinden kaynaklandı. Ben Mustafa Sandal'ı severim ve bilirim ki o da beni sever. Ama üç senedir konuşmuyoruz. Yani ortada aşk meselesi yok.
n "Üç yıldır konuşmuyorum" diyorsunuz, bayramlarda bile mesajlaşmıyor musunuz?

- Artık atmıyorum.

- Artık atmıyorum.n En son ne zaman mesaj attınız?
- İki, üç yıl oluyor. Ben ona hep mesaj atardım. Benim ona duyduğum saygıyı, sevgiyi bundan sonra yanında çalışan hiçbir vokali ya da müzisyeni duyamaz. Ama o sadece lafını dinleyip dinlememem ile ilgilendi. 

- İki, üç yıl oluyor. Ben ona hep mesaj atardım. Benim ona duyduğum saygıyı, sevgiyi bundan sonra yanında çalışan hiçbir vokali ya da müzisyeni duyamaz. Ama o sadece lafını dinleyip dinlememem ile ilgilendi.  n Son soru barışmak istiyor musunuz onunla?
- İsterim tabii. Zaten bir yerde karşılaşsak konuşuruz. Dediğim gibi ben onu seviyorum. Mesela dört aydır arabamda onun albümünü severek dinliyorum.

- İsterim tabii. Zaten bir yerde karşılaşsak konuşuruz. Dediğim gibi ben onu seviyorum. Mesela dört aydır arabamda onun albümünü severek dinliyorum.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın