KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Genelkurmay'dan pkk açıklaması

Genelkurmay, PKK mensupları tarafından Bingöl Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığına bağlı üç jandarma özel harekât timine taciz ateşi açıldığını bildirdi.

Genelkurmay`dan pkk açıklaması
02 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 08:59
0
1537
0
AA aa

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Önemli yurt içi olaylar" başlığı altında yer alan açıklamada, önceki gün 16.35'te 8-10 bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Bingöl'ün Karlıova ilçesi Hacılar köyü bölgesinde, Bingöl-Erzurum karayolunun trafiğe kapatıldığı, PKK mensuplarınca, kısa süreli propaganda yapılmasının ardından yolun saat 17.45 sularında yeniden trafiğe açıldığı bildirildi.

Bölücü terör örgütüne müzahir 300-400 kişilik bir grup tarafından, Muş'un Varto ilçesi Leylek köyü bölgesinde, 40-50 aracın durdurularak, Muş-Bingöl karayolunun trafiğe kapatıldığı, önceki gün saat 19.05 sularında, eylemcilere müdahale edildiği kaydedildi.

Eylemcilerin mukavemetine rağmen, söz konusu yolun saat 22.00 itibarıyla trafiğe açıldığı, olaylar esnasında eylemcilerin olay yerinde bir kamyon ve bir kepçeyi yaktığı belirtildi.

Açıklamaya göre, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kıralan Mahallesi'nde bulunan Bingöl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığına bağlı üç jandarma özel harekat timine, uzun namlulu silahlarla 700-800 metre mesafeden taciz ateşi açıldı, taciz ateşi, bölgedeki unsurların anında karşılık verilmesi üzerine kesildi.

Jandarma timleri tarafından yapılan müdahale sırasında Lice İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timinde görevli bir astsubay atılan parça tesirli el yapımı bomba, Mardin Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı emrinde görevli bir jandarma uzman çavuş atılan taşlar, Elazığ Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı emrinde görevli bir jandarma uzman çavuş atılan parça tesirli el yapımı bomba, Bingöl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı emrinde görevli bir jandarma uzman çavuş atılan havai fişeğin yanında patlaması sonucu çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine sevk edilen askerler, tedavilerini müteakip aynı gün taburcu edildi.

Olay esnasında hazırladığı EYP elinde patlayan ve sol eli bilek kısmından kopan şahsın sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam ediyor.

Diyarbakır Lice'de jandarma timleri tarafından sökülen çadırlar bölgesinde yapılan incelemede 17 molotof kokteyli, 48 havai fişek, dört çiviyle takviye edilmiş EYP, bir diz üstü bilgisayar, bir cep telefonu ele geçirildi. Eylemci grup tarafından, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğüne ait bir pikap yakıldı. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Çığlıca köyü Emekli Mahallesi bölgesinde Mezra Karakolu'nda konuşlu 2'nci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı hizmet binası inşaatına mermer taşıyan üç çekici araç, mermerleri karakola boşaltmayı müteakip, dönüş yolunda bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından yakıldı. Üç şoför, bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırıldı. Beytüşşebap Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığınca adli tahkikata başlandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın