KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Genç'te banka sıkıntısı büyüyor

Genç ilçesinde bulunan tek banka şubesinin yetersiz olduğunu anlatan vatandaşlar, sıkıntının aşılması için yeni şubeler açılmasını istediler.

Genç`te banka sıkıntısı büyüyor
19 KASIM 2012 PAZARTESİ 23:11
0
3268
1
AA aa

Yaklaşık 40 bin genel nüfusu bulunan Genç ilçesinde bir tek bankanın oluşunun vatandaşların işlerinin aksamasına neden olduğu belirtildi.

Bankacılık ile ilgili hizmetleri yeteri kadar alamadıklarını belirten vatandaş ve ilçe esnafı, ilçedeki mevcut bankanın vezne sayısı ile banka önünde bulunan ATM sayısının artırılmasının yanı sıra ilçede özel bankaların şube açmasını istiyorlar.

Genç ilçesinde uzun yıllardan beri kuyumculuk yapan Yunus Anık isimli esnaf, ilçede tek bankanın oluşu ve özel bir banka şubesinin olmayışından kaynaklı yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Anık: “Nüfus potansiyeli ve yapılan işlem hacmi bakımından Genç'te halen tek bir bankanın olması büyük bir eksiklik. Aynı şekilde geniş bir alana yayılan ilçemizde bankamatiklerinde sadece bankanın önünde bulunması da bankadan uzak olan birçok esnaf ve vatandaşın aynı şekilde sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. Banka içinde vezne sayısının az olmasından ve banka önünde sadece iki ATM'nin oluşundan dolayı uzun süre kuyruklar oluşuyor. Yetkililerin bu sorunun önüne geçilmesi için bir an evvel çalışma yapması gerekir. Aslında asıl sorun bankanın tek olmasından kaynaklanmakta. Tek banka oluşu, rekabet ortamı oluşturmadığından bu durum hizmet kalitesini de gölgede bırakıyor. İlçemizde özel bir banka şubesi açılması halinde bu olumsuzlukların ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi.

Genç ilçesinde tek bir banka olmasından dolayı yeteri kadar hizmeti alamadıkları için hesaplarını Bingöl'deki özel bankalara aktardıklarını belirten Mehmet Artar ve Medeni Çetin isimli esnaflar da, aynı şekilde Genç ilçesinde özel banka şubesi açılması yönünde görüş belirtiyor.

Yaşanan sıkıntıları dile getiren Esnaflar: “İlçemizde yıllarca mevcut banka ile çalıştık. Ancak hiçbir şekilde istediğimiz kalitede hizmeti alamadık. Bir banka şubesi düşünün ki içinde sıramatik dahi olmasın. Burada yaşanan yığılmalar insana bıkkınlık veriyor. Gerek yaşanan bu durumlar gerekse de müşterilerine ayrıcalık tanımayan bir hizmet anlayışı bizleri Bingöl'deki özel banka şubelerinde hesap açmaya mecbur etti” dediler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ali Zaza (@Misafir_10352)
20 Kasım 2012 Salı 01:41
Koscaman Bingöl dede durum farkli degil ne yazikki.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın