KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Gençlerin ilk tercihi öğretmenlik

224 bin öğrenci ile yapılan anket çalışması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre öğrenciler, üniversiteye giriş sisteminin değişmesini isterken en fazla öğretmenliği tercih etti...

Gençlerin ilk tercihi öğretmenlik
27 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ 08:03
0
1230
0
AA aa
Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (TÖDER) 224 bin 350 öğrenci ile yaptığı anket çalışması ilginç sonuçları ortaya çıkardı. Ankete göre öğrencilerin yüzde 45'i ÖSS'ye hazırlık sürecinde ailesinin kendisine daha anlayışlı davranmasını isterken, yüzde 37'si ailesinin diğer öğrencilerle kıyaslama yapmasını istemiyor.

Anket sonuçlarına göre öğrenciler, üniversiteye giriş sisteminin değişmesini isterken en fazla okumak istedikleri bölümün öğretmenlik olduğunu ifade etti.

TÖDER Akademik Direktörü Prof. Dr. Adil Çağlar koordinatörlüğünde mayıs ayında üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik yapılan anketin sonuçları açıklandı. Ankete katılan öğrenciler, üniversiteye giriş, tercihler ve sınav sistemiyle ilgili görüşlerini belirtti.

"ÖSS'nin yeteneğimi ve ilgimi ölçeceğine inanıyorum." yargısına öğrencilerin yüzde 54'ü 'hayır' cevabını verdi. Bu durum için Prof. Dr. Adil Çağlar, "ÖSS, eğitimsel katkı bakımından öğrencinin gözünde tam bir angaryaya dönüşüyor. Öğrencilerin üstündeki sınav baskısı bu yüzden daha da artıyor." dedi.

Ankette öğrencilere, "ÖSS'ye hazırlıkta ailenizden beklentileriniz nelerdir?" şeklinde bir soru yöneltildi. Öğrencilerin yüzde 45'i bu soruya 'daha anlayışlı olmalı' yorumunu yaptı. Öğrencilerin yüzde 37'sinin ise 'Ailem beni diğer öğrencilerle kıyas etmemeli' diye cevap vermesi dikkat çekti.

Prof. Dr. Adil Çağlar, çıkan sonuca, "Aileler bu dönemde çocuklarına çok da anlayışlı davranmıyor. Özellikle bu durumdan en çok kız öğrenciler şikâyetçi. Kız öğrencilerin 39,7'si bu dönemde ailelerinden daha fazla anlayışa ihtiyaç duyuyor. ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin en önemli beklentileri, anlayışlı bir anne-baba ve aile ortamı. Bu konuda ailelerin eğitilmesi gerekir." yorumunu yapıyor.

Öğrenciler, üniversitede okumak istedikleri bölüm olarak da yüzde 18,5 oranında öğretmenliği işaretlerken öğretmenliği yüzde 14,5 oranla mühendislik takip ediyor. Çağlar, bu sonuca, "Öğrenciler program tercihi yaparken iş garantili meslekleri tercih ediyor." diyor.

kullan



Zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın