KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Gençler sokağa çekiliyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkede gençler, mühim olması gerekirken mühimmat olarak görüldü. Oysaki genç kelimesinin Farsça’daki anlamı hazinedir, mücevherdir. Bu yüzden gençlik çok kıymetlidir, toplumların hazinesidir” dedi.

Gençler sokağa çekiliyor
20 MAYIS 2016 CUMA 03:08
0
1604
1
AA aa

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bingöl'de gerçekleştirdiği temaslarda terör olaylarına dikkat çekti.

Küresel operasyonların tamamında gençliğin sokağa çekildiğini belirten Yalçın, “Bu ülkede gençler, mühim olması gerekirken mühimmat olarak görüldü. Oysa ki genç kelimesinin Farsçadaki anlamı hazinedir, mücevherdir. Bu yüzden gençlik çok kıymetlidir, toplumların hazinesidir. Ne yazık ki küresel operasyonların ve darbe süreçlerinin tamamında gençler sokağa çekildi. Bu süreçlerin tamamında gençlik kullanılıyor, sivil toplum kullanılıyor, tıpkı Gezi olayında kullanıldıkları gibi. Gezi olayında millet meselenin ağaç olduğunu zannetti ama mesele öyle değildi. Bir faiz lobisi vardı, kepçeyle götürdükleri zemini kaybeden, senelerce sömüren kesimin işinin düzgün gitmeyişiydi. Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödemiş olması, toparlanması, kendi ayakları üzerinde duran yatırımlar yapması, dışa bağımlılık noktasında bir irade ortaya koyması faiz lobilerini rahatsız etti. Gençlerin bir araç olarak, kullanılmasına asla izin vermemeliyiz. Unutmayalım ki gelecek onlar eliyle inşa edilecek” dedi.

“TERÖR SEVİCİLER, SİVİL HALKIN KATLEDİLMESİNE SESSİZ”

Terör saldırılarına sert tepki gösteren Yalçın, şunları söyledi: “Diyarbakır'da tonlarca bomba patlatıldı, 16 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Olay yerinde devasa bir çukur açıldı. Bu ülkede terörist cenazesine giden siyasiler, 16 vatandaşın cenazesine gitmedi. Terör seviciliği yapan, teröre destek metnine imza atan sözde akademisyenler bu hain saldırı için bir kısık ses dahi çıkaramadı. Çukurlar kazıldı, Kürt tehciri yapıldı. Bu olaya seyirci kalanları, mağdurların yanında olmak yerine terör seviciliği yapanları lanetliyoruz. Memur-Sen ailesi, 10 TIR gıda yardımı ile mağdur ailelerin yanında olmuş, onlarla ekmeğini bölüşmüştür. Şimdi de Yüksekova ve Şırnak için 3 TIR gıda yardımı yapacağız. Memur-Sen'in duruşu mağdurların yanında olmak, onların acılarını dinlendirmektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
duyarlı12 (@Misafir_19670)
20 Mayıs 2016 Cuma 09:58
bir muhafazakar olarak sağ ve sol sendikalara üye olmamak için memur sen üyesi oldum memurun haklarını savunacağınıza perde barkasında müdürlük vekillik pazarlıklarına oturdunuz. hani denge tazminatını emekli keseneğe yansıtacaktınız toplu sözleşmede konusu bile açılmadı sendikanızdan istifa ettim size hakkımıda helal etmiyorum.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın