KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Genç kadına vahşi saldırı

AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nde evli olduğu halde bir başka erkekle de
 ilişkisi olduğu iddiasıyla 23 yaşındaki Y.A.

Genç kadına vahşi saldırı
17 MAYIS 2009 PAZAR 01:10
0
2031
0
AA aa
dün gere karnından şişlenip burnu ve kulakları kesildi.

Arazide ölüme terkedilen Y.A., bir minibüs şoförü tarafından fark etti

KURTARILARAK HASTANEYE KALDIRILDI


Diyadin İlçesi'nde oturan Y.A.'nın evli olduğu halde bir bayşka erkekle ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Y.A.'nın yakınları olayın ‘namus meselesi' olduğu ileri sürülerek aile meclisini toplandı.

Aile meclisinin aldığı ‘namusun temizlenmesi'kararı doğrultusunda dün gece karnından şişlenen, burnu ve kulakları kesilen Y.A., Tendürek Dağı yolu üzerindeki Boyalan ile Taşkesen köyleri arasında araziye atıldı.

YOLA KADAR SÜRÜNEREK GELDİ

Ölümle pençeleşen genç kadın, yoldan geçen araçları görünce yardım istemek için sürünerek yol kenarına kadar ulaştı. Sabaha karşı yoldan geçen bir köy minibüsünün şoförü, tüm çabasıyla yola çıkmaya çalışan Y.A.'yı fark ederek durdu.

Kanlar içindeki Y.A.'yı hemen minibüse alan şoför, onu Diyadin Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Y.A. önce Ağrı Devlet Hastanesi'ne oradan da ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Burnu ve kulakları kesilen, karnından şişlenen Y.A.'nın sağlık durumu ciddiyetini korurken, olayla ilgili Ü.A. gözaltına alındı.


7 KİŞİ GÖZALTINDA, EŞİ ARANIYOR 

Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, genç kadının töre kurbanı olduğunu belirtti. Kaymakam Arıkan, insanlık dışı işkence olayına karışanlardan 7 kişinin gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

“Gizli ilişki iddiası yüzünden genç kadını öldürmek amacıyla işkence yapmışlar. Kulağını, burnunu kesmişler. Karnında 6-7 bıçak darbesi var. ‘Öldü' diye araziye bırakmışlar. Yola sürünerek çıkması ve yaşaması mucize. Sağlık durumuyla yakından ilgileniyoruz. Olaydan sonra kaçan eşi Bayram A.'nın kısa süre içinde yakalanacağını umut ediyorum. Çiftin iki çocuğu, şimdilik ailede. Ama onları koruma altına alacağız.”

AĞRI'DAN AMBULANSLA ERZURUM'A GETİRİLDİ


Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde şişlenip, burnu ve kulakları kesildikten sonra ölmesi için bırakıldığı arazide sürünerek yola çıkan ve bir sürücü tarafından fark edilerek köy minibisüyle hastaneye kaldırılan Yıldız A., Ağrı'dan ambulansla Erzurum'a nakledildi. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi, Yıldız A., yoğun bakım ünitesine alındı. Genç kadının burnu ve kulaklarının sargılı olduğu dikkati çekti.

EŞİNİ İZMİR'DEN ÇAĞIRDILAR

Taşkesen Köyü'ne bağlı Ket Mezrası'nda Yıldız ve Bayram A. çifti 8 yıl önce evlenip Diyadin'e geldi. İki çocukları olan çiftten Bayram A., bir süre önce inşaat işlerinde çalışmak için İzmir'e gitti. Eşi İzmir'de olduğu sırada iddiaya göre Yıldız A., kendi akrabalarından biriyle gizli ilişkiye girdi. Bayram A.'nın yakınları da bu ilişkiyi ortaya çıkardı. İzmir'de bulunan Bayram A.'ya ‘Hemen gel' çağrısı yapıldı ve Yıldız A. hakkında aile meclisi ‘ölüm' kararı aldı.

DAHA ÖNCE POLİSE SIĞINMIŞ


Hakkında aile meclisinin ölüm kararı verdiğini öğrenen Yıldız A., durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Genç kadın, Ağrı'ya götürülerek koruma altına alındı. İzmir'den dönen Bayram A., eşine iftira atıldığını belirterek eşinin kendisine teslim edilmesini sağladı. Bayram A. ile dün Diyadin'e dönen Yıldız A.'ya eşi ve yakınları işkence yaptı.

ÇOK KAN KAYBETMİŞ


Öte yandan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi yetkilileri Yıldız A.'nın olaydan sonra çok fazla kan kaybettiğini belirtti. Yıldız A.'nın burnunun ucunun koptuğunu, burun kemiğinin zarar gördüğünü, alt ve üst dudaklarında hafif kesikler olduğunu, karnında da yaralar olduğu söyleyen doktorlar, sol kulakta da derin bir bıçak yarası bulunduğu açıkladı.

Yıldız A.'nın eski haline dönmesi için birkaç ameliyat gerekebileceğini söyleyen doktorlar, öcelikle hastanın hayatta kalmasını sağlamaya çalıştıklarını, daha sonra burun ve kulak için gerekli müdaheleyi yapacaklarını belirtti.


milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın