KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Genç ilçesinde kutlu doğum etkinliği

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, Resulullah’ın nurlu doğumu münasebetiyle Genç (Dareheni) ilçesinde coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi. Peygamber sevdalısı ilçe halkı yağan yağmura rağmen, etkinliği sonuna kadar sabırla takip etti.

Genç ilçesinde kutlu doğum etkinliği
15 NİSAN 2015 ÇARŞAMBA 05:25
0
1502
0
AA aa

 Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlidi Şerif'in okunmasıyla devam etti. Daha sonra Özlem ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile Kız İlahi Grubunun okudukları şiirlerle programdaki duygu ve coşku doruğa çıktı.

Programda Eğitimci Cevdet Yanılmaz ve Peygamber Sevdalıları Platformu Yetkililerinden Cihan Bozaba birer konuşma yaptı.

Programda Peygamber Sevdalıları yetkililerinden Cihan Bozaba Zazaca yaptığı konuşmasına, “Genç ilçesinden binlerce salât ve selam olsun sana Ya Resulullah. Şeyh Şerif'in yaylası, Şeyh Said ile Feki Hesan Ovası Genç ilçesinden binlerce selam ve salât olsun sana Ya Habibullah.”diyerek sözleri ile başladı.

Bozaba, “Öyle bir karanlık dönemde yaşıyoruz ki, din düşmanları Allah ve Resulüne hakaret ediyor ve savaş açıyorlar. Bu kâfirlerin inadına, onlara karşı durarak, Hz Muhammed'e (as) ve dinimize sahip çıkacağız. O'nu iyice öğrenmemiz gerekiyor. Onun için Efendimiz, rehberimiz ve önderimiz Hz. Muhammed'i (as) iyi tanıyıp ve öğretilerini yaşamamız lazım. Allah-u Teala Kur'an'da; ‘Allah'ın Rasulünde sizin için güzel örnekler vardır.' diye buyuruyor. Dolayısıyla Efendimiz her yönüyle bizlere örnek, önder ve yol göstericidir. Bu sebeple onun güzide ashabı da bizler için güzel birer misaldirler. Peygamber Efendimiz, ‘Benim sahabelerim (arkadaşlarım) her biri bir yıldız gibidir. Sizleri aydınlatıyor ve sizlere yol göstericidirler. Hangisine tabi olursanız yolunuzu şaşırmazsınız.' buyuruyor.”dedi.

“ YAĞAN YAĞMUR VE MELEKLER ŞAHİT OLSUN Kİ BİZ ONU ÇOK SEVİYORUZ”

Programda Türkçe bir konuşma yapan Eğitimci Cevdet Yanılmaz, “Allah Resulünün kutlu doğumunda bir araya gelmek ne güzel bir duygu. Ona kardeş olmak, ona iman edenlerle kardeş olmak ne güzel bir duygu. Şu üzerimizdeki bulutlar, şu yağan yağmur ve Allah'ın burada bulunan melekleri şahit olsun ki, biz onu çok seviyoruz. Ey Rabbim şahit ol ki, bu ümmet, Hz Muhammed'i çok seviyor O eşsiz bir Resuldür. Onun öyle bir güzelliği vardır ki, o Allah'ın emri dışında bir iş yapmıyordu. Allah'ın sadık dostu, Nebisi ve Resulüydü. Allah Resulü bir beşerdi. Yerdi, içerdi ve evlenirdi ama, Allah'a en güzel şekilde ibadet ederdi. Ahlakın en iyisine sahipti. Onun ahlakı Kuran'dı. Kuran'ın insana dönüşmüş şekli Hz. Resulullah'tı. O en güzel örnek idi ki, bunu da Allah'la olan dostluğunda görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında günümüzde yaşanılan sıkıntı ve sorunlara da değinen Yanılmaz, “Çocuklarımızın dünya ve ahiret saadeti için derneklerle, vakıflarla ve İslami eğitimin öğretildiği yerlerle birleştirelim. Ekranlar çocuklarımızı ve insanımızı zehirliyor. Laik eğitim sistemi, temiz nesilleri yetiştiremiyor. Biz aileler görevimizi yapmazsak, yazık olacak. Yeni nesil çocuklarımızın en çok bozulduğu ve yozlaştığı yerlerin başında, bilgisayar, internet ve kitle iletişim araçları geliyor. Buna kesinlikle dikkat edilmesi gerekir. Eğer bizler, kendimiz için ve hem de çocuklarımızın ahireti için Hz Muhammed'in (as) hayatını örnek alıp onun bize öğrettiklerini öğrenip, yaşamamız gerekiyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın