KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Genç belediyesi'nden girişimcilik kursu

Genç Belediye Başkanlığı ile Bingöl KOSGEB Müdürlüğü arasında imzalanan İş birliği Protokolü kapsamında 30 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi veriliyor. Verilen eğitimlerde bayan girişimcilerin yoğunluğu dikkatlerden kaçmıyor.

Genç belediyesi`nden girişimcilik kursu
29 KASIM 2013 CUMA 04:36
0
2795
0
AA aa

Genç Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında 30 kişiye 70 saat süreyle uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verildiği kurs, hafta içinden itibaren başladı. Haziran ayında ilki yapılan ve yoğun katılımın yaşandığı kursun ikincisi de aynı ilgiyle karşılandı.

Konuyla ilgili olarak kursun Eğitim Destek Uzmanı Mehmet İnat: “Bu eğitimin amacı kayıt dışı ekonomin önüne geçip, merdiven altı işletmeleri resmi hale getirirken Devlet desteği sağlamaktır. 70 saatlik eğitimde katılımcılara Girişimcilik, İş Fikri Bulma, Pazar Araştırma ve Pazarlama Planı, Üretim Planı, Yönetim Organizasyon, Finansman Planı ve İş Planı Eğitimleriyle, Atölye Çalışması yaptıracağız. Bu eğitimlerde en az yüzde 90 oranında katılım ve başarı gösteren kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek. Bu sertifikaya sahip olan kişi bir iş yeri kurduğunda ve iş planını hazırlayıp KOSGEB Müdürlüğü'ne başvurduğunda, kurul bu planı inceleyip onayladığı takdirde 30 Bin TL hibe alacaktır. Daha sonra da işini geliştirmek isteyen girişimci, teminat karşılığında ilk 2 yılı ödemesiz ve toplam 2 yılda geri ödemeli faizsiz 70 Bin TL kredi kullanabilecektir. Girişimcilerimizi artık sanayi ve diğer tüm sektörlerde görmek arzusundayız. Biz tüm girişimcilerimize destek olmak amacıyla eğitimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Genç‘te ilk olan bu eğitimi 2013 yılı Haziran ayında da gerçekleştirmiştik, ilgi fazla olunca Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'in daveti üzerine yeniden düzenledik'' dedi.

KOSGEB ile imzalanan protokol kapsamında öncülük ettikleri projeyle istihdam alanı oluşturduklarını belirten Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç: “İş yapacak, Genç'te taş üstüne taş koyacak, istihdam oluşturacak herkesin yanındayız. Çözüm süreciyle birlikte bölgemizde sağlanan istikrar ortamı yatırımcıların ilgisini Bingöl'e çekmiştir. Bu noktada bizlerde belediye olarak, şu an için 30 vatandaşımızın eğitim ve destek görmeleri için proje hazırladık. Bu projemizin akabinde sertifikalarını alacak olan kursiyerler, kendi işlerini kurup artık iş verebilecek potansiyele sahip olacaklardır" dedi.

Öte yandan projenin koordinatörlüğünü üstlenen Bingöl Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Nurgül Aktekin ise proje hakkında şu bilgileri aktardı: "Hükümet teşvik ve yatırım konularında hibe ve kredileri ile girişimcileri tam anlamıyla desteklemekte. Bizde Gençli vatandaşlarımızın teşviklerden yararlanması için bu eğitimi organize ettik ve talep durumunda bu eğitimler tekrarlanacaktır. Bu anlamda genç girişimcilere verdiği destekten dolayı Genç Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahim Ariç'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın