KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Geleceğinize sahip çıkın!

Yeni bir eğitim dönemine, her türlü soruna gebe bir şekilde başlamış durumdayız. Bu yıl da şehrimizin yoksunlukları sebebiyle Bingöl dışında okumak zorunda kalan gençlerimizin varlığı ve bu gençlerin yaşadığı maddi ve manevi sıkıntılar yeniden gün yüzüne çıkmıştır. Ancak bu konuda Bingöl halkının ilgisizliği; bin bir zorlukla ve engebeli sınavlar sonucu bu okulları kazanan gençlerimizin umudunu kırmaktadır.

Geleceğinize sahip çıkın!
30 EKİM 2006 PAZARTESİ 14:07
0
1234
0
AA aa
Şehrimizin; “İl” statüsüne kavuşmasından bu yana süre gelen eğitim yetersizliklerinden dolayı, Bingöl dışında okumak zorunda kalan öğrencilerimizin, -belki de hayatlarında ilk defa geldikleri şehirlerde- yaşadıkları sıkıntılar görmezden gelinmeye devam ediliyor.
  
Bingöl şehrinin sosyo-ekonomik durumundan dolayı yaşanılan maddi sıkıntılar, şehir dışında lisans ve ortaöğretim seviyesinde okuyan gençlerimizin eğitim ve gündelik ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla sosyal bir gereksinim olan eğitime maddi destek (burs) imkanına başvurular zorunluluk haline gelmektedir.
 
Ancak başvuralar esnasında karşılaşan politikalar;  gençlerimiz için bu imkanı ütopik kılmıştır. Büyük umutlarla kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine başvurular yapılmakta ancak, umutla yapılan bu başvurular; kurum ve/veya sivil toplum örgütünün kendi mahaline yada düşüncesine yakın kesimlere öncelik tanımasıyla son bulmaktadır. Gençlerimizin bir çoğu bu tür sorunların giderilmesi adına bulundukları şehirlerde Bingöl adına kurulan sivil toplum örgütlerine başvurularını yapmaktadır. Ancak bu imkana sahip olanlar sadece İstanbul, Ankara ve Mersin gibi belli başlı birkaç büyük şehirde organize olan hemşehrilerimiz tarafından sağlanabilmektedir. Bilinmelidir ki Bingöl'den okumak için çıkan öğrencilerimiz sadece bu büyük şehirlerde eğitim görmemektedirler.            
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl Bingöl'de üniversiteyi kazanan öğrenci sayısı olarak verdiği bilgilerde 1120'ye yakın gencimizin Bingöl dışında okumaya hak kazandığı şeklindedir. Geçen yıllar içinde aynı oran düşünüldüğünde bu sayı yaklaşık olarak 5000'e çıkmaktadır. Bu kadar gencimizin ortada bırakılışı, şehrimiz ve  büyüklerimiz  adına düşünülmesi gereken bir durumdur…  
 
Valiliğimize, il/ilçe ve belde belediyelerimize, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, iş adamlarımıza, şehrimizin önde gelen gerçek kişilerine gençler olarak seslenmek istiyoruz.
 
–Lütfen geleceğiniz adına bir araya gelin!
 
Ve unutmayın ki geleceğine sahip çıkmayanların, geleceğine sahip çıkılır...
 
Saygılarımızla
 Bingöl Gençlik Organizasyonu/İstanbul
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın