KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Gecikme zamları silindi

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), 30 Haziran 2016 tarihine kadar esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçlarına uygulanan gecikme zamlarının alınmayacağını bildirdi.

Gecikme zamları silindi
25 AĞUSTOS 2016 PERŞEMBE 08:07
0
2224
0
AA aa

 Bingöl ESOB, Esnaf ve Sanatkarların kamuya olan borçlarını yapılandıran 6735 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanuna ilişkin açıklama yaptı.

Kanun'un 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği kaydedilen açıklamada, Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasında esnaf ve sanatkârların borçlu olduğu kamu kurumları açısından; Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,- Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, Alacakların türü açısından; Vergi, resim, harçlar ile vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları Gümrük vergileri ile bu vergilerden doğan idari para cezaları, faiz gecikme faizi ve gecikme zamları, Sosyal güvenlik primleri ile bunlara bağlı idari para cezaları, faiz gecikme faizi ve gecikme zamları,

6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırılmış olmakla beraber zamanında ödeme yapılmaması nedeniyle yapılandırılması bozulmuş borçlar, Trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri, HGS ücretleri ile bunlara bağlı cezalar, gecikme faizleri ve gecikme zamları,

3- 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanun hükümlerine göre 30/06/2016 tarihine kadar esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçlarına uygulanan gecikme zamları alınmayacaktır. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden ilimiz Esnaf ve Sanatkarlarına Önemle duyurulur” denildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın