KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Fka ocak ayı olağan toplantısı yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Ocak ayı olağan yönetim kurulu toplantısı yapılarak, başvuru yapılan projeler hakkında bilgi aktarıldı.

Fka ocak ayı olağan toplantısı yapıldı
25 OCAK 2011 SALI 11:45
0
1788
0
AA aa

 

Malatya merkezli, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bağlı bulunduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın Ocak ayı olağan yönetim kurulu toplantısı, Malatya'daki ajansın hizmet binası salonunda gerçekleştirildi.
 
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen başkanlığında yapılan toplantıya, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Valisi Muammer Erol, Malatya Valisi Ulvi Saran ve yönetim kurulu Üyeleri katıldı.
 
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, toplantıda yaptığı konuşmada, "Malumunuz olduğu üzere ajans tarafından yürütülen Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Destek Programlarının başvuru süreçleri 30 Aralık 2010 tarihinde kapanmıştı.
 
Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ajansa sunulan 283 proje teklifinin 43'ü Bingöl'den, 94'ü Elazığ'dan, 131'i Malatya'dan ve 15'i de Tunceli'den yapılmıştır. Toplam proje sayısı, bölgemize yakın bölgelerdeki ajanslara sunulan proje sayıları ile kıyaslandığında bölge illerimizin proje geliştirme noktasında iyi bir konumda olduğu değerlendirilmektedir. Proje başvuruları arasında İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri gibi büyük şehirlerden bölgemize yatırım yapmak üzere şube açan firmaların olması da dikkat çekicidir" ifadelerini kullandı.
 
"İl bazındaki proje sayılarının illerimizin nüfusları ile birebir paralellik göstermesi de ajans desteğinden yararlanma konusunda oluşan bilinç düzeyinin homojen bir şekilde yaygınlaşmış olmasına işaret etmektedir" diyen Taşkesen, daha sonra şunları söyledi: “283 projenin öncelikli sektörlere göre dağılımı ise; gıda ürünleri imalatı ve tarıma dayalı sanayi 98, mermer ve yapı malzemeleri imalatı 55, makine ve ekipman imalatı 41, konfeksiyon sanayi 23, ambalaj sanayi 18, tıbbi malzemeler ve medikal ürünlere yönelik sanayi ise 9 biçimindedir. Turizm, mobilya, enerji gibi diğer sektörlerden ise toplam 39 başvuru yapılmıştır. Geride kalan süreç içerisinde projelerin ön inceleme işlemleri tamamlanmış olup, bağımsız değerlendirme süreci başlamıştır. Gerek bölge içinden gerekse bölge dışından, alanında en az 5 yıl tecrübeli uzman bağımsız değerlendiriciler tarafından yürütülen değerlendirme işlemi büyük bir hassasiyet ve gizlilik içerisinde devam etmektedir. Değerlendirme süreci mart ayı başlarında tamamlanacaktır."
 
Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında ise toplam 79 başvuru yapıldığını bildiren Taşkesen, "Bu başvuruların illere göre dağılımı ise Bingöl 9, Elazığ 34, Malatya 26 ve Tunceli 10 şeklindedir. Bu kapsamda sunulan faaliyet tekliflerinin de değerlendirme işlemi sürmektedir" şeklinde konuştu.
 
"Büyükşehirlerden de proje başvurusu yapıldı"
Bu arada, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, diğer ajanslarla mukayese de yaparak, "Fırat Kalkınma Ajansı diğer ajanslarla kıyaslandığında proje üretim konusunda iyi durumdayız. Farklılık olarak, bizim ajansımıza; İzmir, İstanbul, Ankara ve Kayseri gibi büyükşehirlerden de yatırım yapmak üzere proje intikal etmiştir" dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın