KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Fka gezer'le devam dedi

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) 2013 Yılı Birinci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı ve seçimi yapıldı. Kalkınma Kurulu Başkanlığa tekrar Prof. Dr. İbrahim Gezer seçildi. TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı Alimoğlu da kurul üyeliğine seçildi.

Fka gezer`le devam dedi
04 EYLÜL 2013 ÇARŞAMBA 06:23
0
1616
0
AA aa

FKA Genel Sekreterliği Salonu'nda yapılan kurul ve toplantı ve seçimine; Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanun uyarınca belirlenmiş olan Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

FKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı için yapılan seçime mevcut Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ile Elazığlı olan Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürü Abbas Altınışık aday oldu. Gezer 37 oy olarak tekrar başkan seçildi. Diğer aday Altınışık ise 32 oy aldı.

TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu da, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyeliğine seçildi.

Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda konuşan FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, önce kalkınma ajanslarının kurulma amaçlarını anlattı.

Gezer: “Dünyada, yerinden yönetimlerin aleni merkeziyetçi yaklaşımların güç kazandığı bir dönemi yaşıyoruz. Dünya buna doğru eğiliyor. Yeni ilimler buna yöneliktir. Dolayısıyla böyle bir dönemde yerel aktörlerin daha çok inisiyatif alması, daha çok öne çıkması kaçınılmaz bir durumu olarak ortaya çıkıyor" dedi.

İbrahim Gezer, görev aldığı 2 yıl içerisinde ekip çalışması ve dayanışma ile bölgesel gelişime katkıda bulanmaya azami çaba gösterdiklerini ifade etti.

Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl de konuşmasında, gayri safi yurt içi hasılanın 1,3 trilyon dolara, kişi başı milli gelirin 16 bin dolara, ihracatın 277 milyar dolara çıkarılması, işsizliğin ise yüzde 7'lerin öngörüldüğünü vurguladı.

Türkiye'de faaliyet gösteren 26 ajansın 1,6 milyar TL'lik kaynak oluşturduğunu, eş finansal değerlerle bu rakamın 3 milyar TL'ye yükseldiğine dikkat çeken Bingöl: “Bugüne kadar 8 bin 500 proje desteklendi" diye konuştu.

FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ise bugüne kadar 47 milyon TL destek verdiklerini, eş finansal desteklerle bu rakamın 91 milyon TL'nin üzerinde bir proje hacminden söz edip, 306 projeyi desteklediklerini dile getirdi.

Projelere verdikleri desteklerle 551 kişiye istihdam imkânı meydana getirdiklerini söyleyen Öztop, 122 yeni ürün oluşturulmasını sağladıklarını kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın